facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Drugi poraz "lavica" u okviru "Zlatne lige"

seniori
Crna Gora poražena od domaćina Danske 36:23 (20:11) u drugom meču na turniru "Zlatna liga".

Ženska seniorska reprezentacija doživjela je drugi poraz na turniru „Zlatna liga“ koji se održava u okviru EHF sedmice – domaćin Danska je slavila 36:23 (20:11) u duelu koji je odigran u Randersu i upisala prvu pobjedu, nakon što je na startu poražena od Norveške.

Kao i duelu protiv Francuske na startu turnira, izabranice Pera Johansona dobro su počele, ali su potom dozvolile protivniku da uspostavi dominaciju u svim segmentima i već u 18. minutu dođe do dvocifrene prednsosti (18:8), koju je bez problema sačuvao do kraja.

"Napravili smo manje grešaka, imali smo i bolji napad nego protiv Francuske, iako smo pravili tehničke greške i donosili neke loše odluke. Nažalost, nismo imali dobru odbranu, posebno u situaciji šest na šest. Koordinacija između golmanki i odbrane još nije na nivou, ali zadovoljniji sam nego nakon prvog meča", kazao je selektor Per Johanson.

Posljednji protivnik na turniru u Danskoj, u nedjelju (15 sati) biće Norveška, koja ima maksimalan učinak u prva dva kola, jer je pored domaćina, savladala i Francusku.

Danska je povela 2:0, a naša reprezentacija golovima Jauković i Brnović stigla do jedinog izjednačenja na meču (2:2) u 6. minutu.

Lavice“ su održavale priključak do 9. minuta kada je Radičević smanjila zaostatak na gol (5:4), ali je u narednih šest minuta samo Jauković zatresla mrežu protivnika, pa je u 15. minutu na semaforu pisalo 10:5.

Iako je Johanson bio primoran da već u 17. minutu uzme drugi tajm-aut, domaćin je nastavio u istom ritmu, pogađao je iz svih pozicija u napadu, pa je poslije serije od šest vezanih golova u pet minuta, došao do dvocifrene prednosti (18:8) u 25. minutu.

Na poluvremenu je bilo 20:11, uz šest golova Stokholm.

"Moramo da budemo realne - nismo kompletne, imamo dosta problema, ali je bilo bolje nego protiv Francuske. Nije na našem nivou da primimo 20 golova za poluvrijeme. Ali, moramo da budemo strpljive, da vidimo šta nije bilo dobro, ali sam sigurna da će u budućnosti biti sve bolje ", istakla je kapiten Jovanka Radičević.

Danska je drugo poluvrijeme otvorila sa tri vezana gola za vođstvo (23:11) u 33. minutu. Ista prednost domaćina bila je i u 35. minutu, nakon što je Tranborg pogodila za 24:12.

Uslijedio je odličan period igre Radičević i saigračica koje su serijom 5:1, zaostatak smanjile na osam golova (25:17) u 42. minutu.

Ispostavilo se da je to bilo sve, jer je domaćin uzvratio sa četiri vezana gola za „plus 12“ (29:17) u 46. minutu, pa je do kraja jedina dilema bila konačna razlika.

U prvom meču drugog dana turnira, Norveška je savladala Francusku (29:28) i upisala drugu pobjedu, nakon što je na startu slavila protiv Danske.

Naša reprezentacija u nedjelju (15 sati) će igrati protiv Norveške, dok će od 17.15 igrati Danska i Francuska.

"Norveška je najbolji tim na svijetu. Trebalo bi da izađemo hrabro i da se borimo najviše što možemo", rekao je Johanson.

"Biće teško, Norvežanke su u ritmu, puno trče, brze su... Trudićemo se da damo sve od sebe, da nastavimo da gradimo to što smo počele", naglasila je Radičević.

DANSKA – CRNA GORA 36:23 (20:11)

RANDERS – „Arena Randers“. Gledalaca: 500. Sudije: Pedersen, Nigard (Danska). Sedmerci: Danska 4 (3), Crna Gora 8 (7). Isključenja: Danska 2, Crna Gora 4 minuta.

DANSKA: Toft (11 odbrana), Kristensen (šest odbrana i sedmerac), M. Hansen 2, Elver 1, Stokholm 8 (2), A. M. Hansen 3, Voler, Hajndal 3, Haugsted 2, Grigel 1, Rajnhart, Tranborg 5, A. U. Hansen, Jorgensen 3, Bidstrup 4 (1), Jensen 2, Burgard 1, Hejlund, Iversen 1.

CRNA GORA: Nenezić (šest odbrana i sedmerac), Marinović (jedna odbrana), Radičević 7 (5), Gugač, Jauković 5, Mugoša 1, Džaferović, Klikovac 2, Ujkić 2, Premović 1, Brnović 1, Ramusović, Mehmedović 4 (2), Grbić, Vukčević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×