facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Ova bronza je kao zlato, zaslužile smo je, jer imamo veće srce od Francuske"

seniori
"Imale smo manje igračica od njih, ali svaka djevojka koja je ušla bila je smirena. Mi smo zlatne, najzlatnije", kazala je Itana Grbić.

Itana Grbić odigrala je fantastično Evropsko prvenstvo, u borbi za bronzu je bila maestralna u oba pravca, a dvije sekunde prije kraja u pokušaju da zaustavi izvođenje lopte Francuskinja dobila crveni karton i "skrivila" sedmerac iz koga je Zadi uvela meč u produžetke.

Nije mogla na teren u dodatnih deset minuta, ali "lavice" su i bez nje stigle do pobjede (27:25) i bronze.

„Svijet mi se srušio kada sam isključena, ali znala sam da će djevojke da se bore za mene, za Milenu, za Ljubicu... Hvala im na tome“, kazala je Itana.

Bronzana medalja je uspjeh na koji se čekalo 10 godina.

"Ova bronza je kao zlato, zaslužile smo je, jer imamo veće srce od Francuske. Imale smo manje igračica od njih, ali svaka djevojka koja je ušla bila je smirena. Mi smo zlatne, najzlatnije", kazala je Itana.

Marta Batinović je briljirala na večerašnjoj utakmici u Ljubljani - u igru je ušla sredinom prvog poluvremena, a onda odigrala sjajan meč. Batinović je na kraju proglašena za najbolju igračicu na meču.

"Ne znam šta da kažem. Toliko sam srećna, toliko smo svi ovo čekali. Danas smo najsrećniji - i mi i naši navijači. Bravo svima", bile su prve impresije Batinović poslije meča.

Crna Gora je nakon produžetaka došla do bronze, vodila je u većem dijelu meča.

"Sreća je što smo izvukle ovo, vidjelo smo da igramo svim srcem. Htjele smo ovo više od svega. Borile smo se do kraja. Bilo bi mi krivo da smo izgubile, jer se vijdelo koliko smo se borile i koliko smo ovo željele", kazala je Batinović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×