facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" odlučne da daju i posljednji atom snage, sanjaju prvu medalju poslije 10 godina

seniori
"Velika utakmica je pred nama, Crna Gora igra za medalju. Za nas tako malu zemlju, sa bilo kojom medaljom da se vratimo nevjerovatan je uspjeh".

Iako tužne zbog ispuštene šanse za plasman u finale, „lavice“ su odlučne da daju i posljednji atom snage u meču u kojem je ulog bronzana medalja.

Francuska će biti protivnik u „Areni Stožice“ u Ljubljani, a Crna Gora ima priliku da osvoji treću medalju na najvećim takmičenjima, prvu nakon 2012. godine kada su osvojene olimpijsko srebro i evropsko zlato.

“Bilo je emotivno pražnjenje protiv Danske, ali nema prostora za tugovanje. Velika utakmica je pred nama, Crna Gora igra za medalju. Za nas tako malu zemlju, sa bilo kojom medaljom da se vratimo nevjerovatan je uspjeh. Ekipa koja se bolje psihički izdigne osvojiće bronzu”, kazala je srednji bek Milena Raičević.

Jasno je i kakav zadatak očekuje naše djevojke, ne samo zbog fizičkog i emotivnog pražnjenja poslije polufinala sa Danskom, već i zbog činjenice da je Francuska izuzetan protivnik, što je dokazala u glavnoj fazi u Skoplju, kada je slavila 27:19.

Sada „lavice“ žele da se revanširaju olimpijskim šampionkama, koje od 2016, nijesu osvojile medalju samo na Svjetskom prvenstu u Japanu 2019.

“Igrali smo protiv Francuske, ali taj poraz ništa ne treba da znači. Jer oni koji se izdignu bolje poslije polufinalnog poraza bliži su medalji. Jasno je da nemamo široku rotaciju, ali to sada ne mora da bude presudno, ostalo je još samo 60 minuta. Samim tim što smo među četiri najbolja tima je toliki uspjeh da ne znam ni koju bih riječ upotrijebila da opišem. Trebalo bi samo pogledati selekcije koje su iza nas, kakvu bazu u seniorskoj kategoriji imaju, to je jednostavno neuporedivo. Mi smo izvukli maksimum”, kaže Raičević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×