facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" dale sve što su imale, Danska bila bolja i izborila finale

seniori
Crna Gora poražena (27:23) od Danske u polufinalu Evropskog prvenstva, Francuska protivnik u meču za bronzanu medalju.

„Lavice“ su se borile do posljednjeg daha, dale sve što su imale, ali Danska je bila bolja - 27:23 u polufinalu Evropskog prvenstva.

Izabranice selektorke Bojane Popović će u nedjelju (17:45 sati) igrati za bronzu protiv Francuske koja je ubjedljivo poražena od Norveške (28:20) u drugom polufinalu.

U polufinalnom duelu presudio je veći kvalitet i veći izbor igračica, jednostavno Dankinje mogu da igraju u jačem ritmu, da rotiraju, da se kombinuju.

Ali, Crna Gora je u iscrpljujućih 60 minuta pokazala mnogo, i da može da odigra odbranu na vrhunskom nivou, da ima talenat u napadu, ali da je protiv velesila, kakva je Danska, kakve su i Francuska i Norveška, u ovom trenutku potrebna konstantnost tokom cijelog meča.

"Lavice" su, možda na svježinu, oba poluvremena počele moćno - u prvom su povele 6:3, u drugom stigle od 10:14 do 14:14, ali su nakon odličnog starta upadale u krizu, posebno napadačku...

Danska je, takođe, bila čvrsta u odbrani, znale su Dankinje odakle dolazi najveća opasnost, pa je Jovanka Radičević nakon tri gola u prvih desetak minuta imala još samo jedan šut do kraja.

Ivona Pavićević je bila bez lopti na drugom krilu, tako da su Đurđina Jauković i Itana Grbić bile jedine koje su uspjevale da probiju "zid"...

Bilo je i mnogo grešaka u igri sa igračicom više, izgubljenih lopti, grešaka, neke šanse su prelako ispuštene...

U svakom slučaju, Crnoj Gori ostaje još jedna šansa za medalju, ali uz konstataciju da je polufinale - ogroman uspjeh...

facebook instagram twitter viber licenciranje
×