facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Meč koji se čekao osam godina, "lavice" protiv Danske za slavu i istoriju

seniori
Poslije osam godina dio smo elite evropskog rukometa i učesnici završnih borbi na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Lavice“ su čarterom iz Skoplja, nešto prije podneva doputovale u Ljubljanu koja je domaćin završnog vikenda Evropskog prvenstva čiji domaćini su Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Poslije osam godina dio smo elite evropskog rukometa i učesnici završnih borbi na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Danska je protivnik u polufinalu koje se igra u „Areni Stožice“, a Jovanka Radičević i saigračice poručuju da s nestrpljenjem očekuju okršaj izuzetnog uloga i to protiv tima koji je sinoć iznenadio Norvešku i pobjedom osvojio prvo mjesto u glavnoj rundi.

Meč koji se čekao godinama, prilika koja se ne pruža tako često – borba za slavu, za istoriju i za Crnu Goru!

Selektorka Bojana Popović kazala je da je Danska izuzetna ekipa, ali da njena ekipa nije bez šansi.

Popović ističe da je plasman među četiri najbolja tima u Evropi ostvarenje sna na koji se čekalo osam godina, a vjeruje da će njene izabranice uživati u polufinalu protiv velikog protivnika.

"Ostvarili smo san da poslije toliko godina igramo polufinale. Taj put nije bio nimalo jednostavan. Sada smo tu, čeka nas Danska, jedna izuzetna ekipa, koja je zajedno dugo godina. One puno trče, a mi ćemo se osloniti na 10 igračica, to je to što imamo. One imaju iskustva za ovakve mečeve i zato sam ih juče odmorila", kazala je Popović.

Popović je istakla da bi voljela da igračice uživaju u meču.

"Željela bih da igračice sjutra uživaju u meču i da dobrih momenata bude više. Ponosna sam i srećna što sam dio ove priče na Evropskom prvenstvu", kazala je selektorka.

Popović kaže da rival ulazi u meč pun samopouzdanja.

"One su podizale formu kako je prvenstvo odmicalo. Nošene tom pobjedom nad Norveškom ulaze u meč sa nama, ali mi ćemo se boriti do kraja", kazala je Popović.

Ona je kazala da ekipa koja je bila prvak Evrope prije 10 godina bila mnogo iskusnija.

"Ta ekipa je bila mnogo iskusnija. Ovo je mješavina iskusniji i mladih igrača, nije jednostavno izdržati cijeli turnir u dobroj formi. Ovo je nova generacija, daće sve od sebe, vidjećemo gdje će to da nas dovede", zaključila je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×