facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" bez glavnih igračica ubjedljivo poražene od Holandije

seniori
Crna Gora bez glavnih igračica poražena je od Holandije 42:25 u posljednjem meču glavne runde Evropskog prvenstva.

Ubjedljiv poraz u meču koji nije imao rezultatski značaj...

Crna Gora bez glavnih igračica poražena je od Holandije 42:25 u posljednjem meču glavne runde Evropskog prvenstva.

I prije meča je bilo poznato da će „lavice“ u polufinale sa drugog mjesta u grupi, u sastavu nije bilo povrijeđene Milene Raičević, kao i kapitenke Jovanke Radičević koja je dobila poštedu, a u igru nijesu ulazile ni Marina Rajčić, Tatjana Brnović i Ivona Pavićević, što je Holandija iskoristila da dođe do ubjedljive pobjede.

Danska će biti rival "lavicama" u polufinalu Evropskog prvenstva! Duel se igra u petak u Ljubljani, a Evropska rukometna federacija (EHF) odredila je da će to biti prvo polufinale koje počinje u 17.45 sati.

Danska je do prvog mjesta u grupi glavne runde u Ljubljani došla pobjedom protiv Norveške 31:29. Za finale će se u drugom polufinalu od 20:30 sati boriti Norveška i Francuska.

Desetkovana Crna Gora je do finiša prvog poluvremena duela protiv Holandije, hrabro parirala sjajnom protivniku, ali je tada došlo do pada u igri, što je uslovilo minus od sedam golova (21:14) u posljednjem minutu prvog dijela. Na poluvremenu je bilo 15:21.

Holandija je u 39. minutu došla do dvocifrene prednosti (28:18), pa je do kraja meča jedina dilema bila konačna razlika.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×