facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Ubjedljiv poraz od Francuske na startu "Zlatne lige"

seniori
Crna Gora poražena od aktuelnog šampiona Evrope - Francuske 29:13 (15:6) na startu "Zlatne lige" u Danskoj.

Nakon odičnog početka i vođstva (4:2) u 10. minutu, uslijedio je veliki pad u igri silno oslabljenog tima selektora Pera Johansona, samo jedan postignuti gol iz igre do kraja prvog poluvremena, pa je aktuelni šampion Evrope nakon prvih 30 minuta imao velikih „plus devet“ (15:6), koje je u nastavku samo uvećavao do konačnih 16 razlike.

- Početak je bio dobar, odbrana na potrebnom nivou i sa dobrim rješenjima u napadu. Tada smo počeli da pravimo tehničke greške i primamo golove iz kontri i polukontri. To je uslovilo veliki minus na poluvremenu. I u prvih deset minuta nastavka smo odigrali dobro, ali sam nakon toga odlučio da pružim šansu svim igračicama. Ovo je prva utakmica u Danskoj, vjerujem da ćemo odigrati bolje već u narednom meču. I Danska i Norveška su na istom nivou kao i Francuska, tako da će zahtjevati naš maksimum – kazao je selektor Johanson.

U drugom meču na turniru „Zlatna liga“, Jovanka Radičević i saigračice u subotu će igrati protiv Danske.

Lavice“ su odlično otvorile duel u Horsensu i poslije tri minimalna vođstva (1:0, 2:1, 3:2), u 10. minutu došle da dva gola viška (4:2), nakon što je pogodila Mehmedović.

Ispostavilo se da je to bilo sve od tima Pera Johansona u prvom poluvremenu, jer je do velikog odmora na terenu postojala samo Francuska.

Previše grešaka u napadu, dva promašena sedmerca i laki golovi iz kontri koje je postizao šampion Evrope za rezultat su imali veliki minus nakon prvog poluvremena.

Od 10. minuta do kraja prvog dijela, Crna Gora je postigla samo jedan gol iz igre i to 30 sekundi prije kraja, kada je sa pozicije beka pogodila krilo Mugoša.

U drugom poluvremenu, naša reprezentacija je samo jednom smanjila zaostatak na jednocifren broj golova (20:11), nakon serija od tri vezana gola u kojoj je pored Jauković, dva puta pogodila Premović.

- Dobro smo otvorile utakmicu, igrale dobro u odbrani i imale dobru energiju. To je bio slučaj do 15. minuta kada su Francuskinje izašle dublje, tada smo jeftino prodali nekoliko lopti i dozvolile protivnicama da postižu lake golove iz tranzicije. Nijesmo uspjele da se vratimo poslije toga, ali treba imati u vidu da nam je ovo prvo okupljanje poslije devet mjeseci i to u potpuno drugačijem sastavu. Mislim da treba da gledamo pozitivno i da izvučemo ono što je dobro, a da u narednim mečevima ispravimo greške koje smo pravili danas – kazala je desni bek Sanja Premović.

Naša reprezentacija u subotu (16 sati) će igrati protiv Danske, dok će u nedjelju (15) protivnik biti selekcija Norveške.

FRANCUSKA – CRNA GORA 29:13 (15:6)

HORSENS – „Arena Horsens“. Gledalaca: 100. Sudije: Mortensen, Madsen (Danska). Sedmerci: Francuska 1 (1), Crna Gora 4 (2). Isključenja: Francuska 6, Crna Gora 6 minuta.

FRANCUSKA: Darlo (sedam odbrana), Frank (deset odbrana), Nokandi 2, Koatanea, Buke 6, Pino 1, N'Guan 2, Zadi, Kujate 2, Nijakate 2, Dembele Pavlović 3, Sersijen Ugolan 1, Flip 3, Kanor 1, Edviž, Fopa 1, Nze Minko 3, Lakrabe 2 (1).

CRNA GORA: Nenezić (šest odbrana), Marinović (jedna odbrana), Radičević, Gugač, Jauković 4 (1), Mugoša 1, Džaferović, Klikovac, Ujkić, Premović 4 (1), Brnović, Ramusović, Mehmedović 4, Grbić, Vukčević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×