facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" spremne za okršaj protiv Francuske i pobjedu koja se čeka 10 godina

seniori
Crna Gora u nedjelju (20.30 sati) protiv Francuske na startu glavne runde Evropskog prvenstva.

Prilično dobro poznajemo Francusku, znamo da raspolažu sa izuzetnim atletama, dosta dobro su uigrane jer dosta njih igra zajedno u klubovima, pa je jasno da Crnu Goru očekuje teška utakmica, kaže selektorka Bojana Popović uoči premijernog meča u glavnoj rundi koji se igra u nedjelju u 20.30 sati u Skoplju.

„Lavice“ su međutim, spremne i očekuju da će nivo igre podići na još viši nivo, a potrebno je zaustaviti lake golove Francuske, koji su njihovo glavno oružje.

"Sa Francuskom se znamo poprilično dobro, znamo da raspolažu sa izvanrednim atletama, sve su one dobro uigrane. Jedna teška utakmica na početku i fizički i trkački, ali spremni čekamo Francusku. Kroz prethodne utakmice smo dobile taj neki dio što se tiče fizikalija i trke, pa se nadam da smo uuspjeli da podignemo nivo, i da spriječimo ono što Francuska najviše želi - da postigne lake golove", poručila je Popović.

Prema njenim riječima, ne misle o rezultatima ostalih reprezentacija.

"Kalkulacije nikada nijesu bile dobre, mi moramo da se bavimo sobom. Nama je najvažnija utakmica sa Francuskom pa onda sa Rumunijom, Holandijom. Da bi ekipa imala dobar ritam, mora da igra iz utakmice u utakmicuu bolje, da pravi dobru atmosferu i energiju. Kakvi god bili drugi rezultati mi moramo da igramo našu igru i da budemo najbolji što možemo. Ne bavimo se kalukacijama, sad nam je fokus na meč sa Francuskom, jer nam je to možda kao finale", saopštila je Popović.

Ocijenila je da je ključ da naše djevojke utakmicu odigraju na visokom nivou, "posebno odbrambenom, pa će i sve ostalo doći".

"Mi ćemo dati svoj maksimum, i gledati da izvučimo iz ove generacije maksimum. Iz utakmice u utakmicu da podižemo svoj nivo igre, i ako dođemo u situaciju da igramo za medalju, neće izostati borba do samog kraja", zaključila je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×