facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Niko nema ono što mi imamo"

seniori
"Presrećna sam i zahvalna publici koja nas je nosila kad god nijesmo imale rješenja. Nijesmo mogle da ih iznevjerimo", kazala je Itana Grbić.

Četiri od četiri šutirala je Itana Grbić u pobjedi nad Njemačkom (29:25) u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Svaki od tih pogodaka bio je efektan i postignut u prelomnim momentima.

- Ponosna sam na timski duh koji gradimo, nebitno je ko će upisati asistenciju ili gol, važno je da lopta završi u protivničkoj mreži. Presrećna sam i zahvalna publici koja nas je nosila kad god nijesmo imale rješenja. Nijesmo mogle da ih iznevjerimo – kazala je Grbić.

Crna Gora je u glavnoj rundi, izvjesno s maksimalna četiri boda.

- Želimo i protiv Poljske da odigramo maksimalno, da gradimo nešto za kasnije i publici priuštimo još jednu lijepu noć. Žao mi je što se takmičenje ne nastavlja u Podgorici jer mislim da se ovakva atmosfera neće nigdje ponoviti do finala – kazala je Grbić.

I njena saigračica iz francuskog Bresta, Đurđina Jauković, bila je odlična – postigla je devet pogodaka i odradila veliki posao u odbrani.

- Zasluženo smo pobijedile, a najveću zahvalnost dugujemo navijačima. Neopisiv je osjećaj igrati u ovakvoj atmosferi. Ponosna sam na saigračice i stručni štab, znale smo koliko će biti težak meč i koliki značaj ima i za Njemačku. Pripremile smo se dobro, nijesu mogle da nas iznenade – kazala je Jauković.

Da li je ovo najbolja atmosfera u kojoj si igrala u Crnoj Gori?

- Ja sam lokal patriotkinja, pa ću reći i da je atmosfera u Nikšiću protiv Češke bila sjajna, ali sada je bilo više navijača – uz osmijeh je kazala Jauković.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×