facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u atmosferi za pamćenje savladale Njemačku

seniori
Crna Gora savladala Njemačku (29:25) i upisala drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu, atmosfera u "Morači" za pamćenje!

Crna Gora je savladala Njemačku (29:25) i upisale drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu čiji smo domaćini zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

Njemice su vodile samo na početku utakmice (3:1), zaprijetile početkom drugog poluvremena kada su uspjele da izjednače, pa pobjeda "lavica" nijednom nije dolazila u pitanje.

Nakon početnog vođstva Crne Gore, Njemačka je postigla tri vezana gola i povela 3:1.

A tada je krenula serija Crne Gore, pet vezanih pogodaka i vođstvo 6:3. Imale su "lavice" u tom periodu konstantno tri gola prednosti, a kada je Ivona Pavićević postigla treći gol na semaforu je prvi put bilo plus četiri za našu selekciju - 12:8.

Njemice su pokušavale brzom igrom i brzim centrom da smanje zaostatak, na odmor otišle sa tri gola minusa (15:12), a onda su u nastavku krenule bolje i brzo stigle do izjednačenja - u 37. minutu (16:16) poslije pogotka Bolk.

Nakon izjednačenja Njemica dva vezana pogotka postigla je Đurđina Jauković, "lavice" su ponovo počele da kontrolišu meč, a onda je u 50. minutu Marta Batinović odbranil sedmerac, a u napadu pogodila Pavićević, pa je Crna Gora ponovo imala plus četiri - 24:20.

Djelovalo je tada da su "lavice" prelomile meč, ali je Njemačka postigla dva gola zaredom, smanjila na 24:22 i bila u igri zahvaljući Emili Bolk. Odgovorile su tada "lavice", pa je nakon pogodaka Jauković i Jovanke Radičević bilo 27:23. Tada je sve bilo riješeno.

Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Jauković sa devet golova. Đurđina Malović, Ivona Pavićević i Itana Grbić su po četiri puta zatresle mrežu Njemačke.

Kod Njemica su Alina Grisels i Emili Bolk postigle po sedam pogodaka.

Crna Gora u srijedu (18) igra sa Poljskom.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×