facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Početak iz snova za "lavice": Španija deklasirana u "Morači"

seniori
Crna Gora slavila ubjedljivu pobjedu protiv Španije (30:23) u sjajnoj atmosferi u "Morači" na startu grupe D Evropskog prvenstva.

"Lavice" su u velikom stilu počele Evropsko prvenstvo čiji smo domaćini zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

U sjajnoj atmosferi u "Morači" i nije moglo da bude drugačije - Španija je pala (30:23) i to poslije 10 godina kada smo posljednji put savladali velikog rivala.

Posljednji put "furija" je pala u najboljoj godini  u istoriji crnogorskog rukometa, poslije ovakvog izdanja, jasno je i da ova generacija ima kvalitet za velike stvari!

Sve je bilo - skoro perfektno, od odbrane i Marine Rajčić koja je briljirala na golu, preko napada, koji je bio raznovrstan i maštovit, do energije koju su unijele sve djevojke u "saradnji" sa navijačima.

Crna Gora je defanzivom stekla prednost, u pozicionoj igri je potpuno zaustavila rivalke, koje jesu koristile greške u organizaciji napada da ostanu u igri nakon 30 minuta.

Nije, međutim, bilo opasnosti po ishod meča, jer su u nastavku "lavice" bile goropadne i u napadu, postigle čak 18 golova, a ukupnom slikom - najavile velike stvari.

Osam igračica se upisalo u strijelce, po pet su postigle Jovanka Radičević i Đina Jauković, po četiri Đina Malović i Tanja Brnović, tri Ema Alivodić, Milena Raičević, Ivona Pavićević i Itana Grbić, dok je najbolja igračica meča bila sjajna Marina Rajčić.

Crna Gora u ponedjeljak od 18 sati igra sa Njemačkom koja je na startu savladala Poljsku – 25:23.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×