facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" počele pripreme za izazov koji se čekao mjesecima

seniori
Crna Gora će od 5. novembra u Podgorici u okviru grupe D igrati protiv Španije, Njemačke i Poljske na Evropskom prvenstvu.

Počele su pripreme za izazov koji „lavice“ već duže vrijeme očekuju s nestrpljenjem – od 5. novembra u Podgorici će u okviru grupe D igrati protiv Španije, Njemačke i Poljske na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Sjajna atmosfera vladala je na prvom treningu uoči smotre najboljih selekcija Evrope koja predstavlja krunu ove generacije, jer bi za neke igračice ovo moglo da bude i posljednje veliko takmičenje u dresu sa državnim grbom.

Uz činjenicu da će utakmice grupne faze igrati pred svojim navijačima, Jovanka Radičević i saigračice svjesne su kakav izazov ih očekuje, te kakva euforija će vladati od 5. novembra u našem glavnom gradu.

Izjava selektorke Bojane Popović na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje njene izabranice otvaraju 5. novembra duelom protiv Španije u Podgorici

"Poslije dvije godine je reprezentacija na okupu sa igračicama koje imamo, a da su sve zdrave. Sve osjećaju dobru energiju i u samoj Crnoj Gori za predstojeće prvenstvo. Želim da u miru uđemo u šampionat, bez prevelike euforije. Jeste, domaćini smo, ali nema potrebe da zbog toga to dižemo na neki nivo. Domaći teren je prednost ako je hala puna, a iskreno se nadam da će biti tako, iako su karte skupe. Pozivam sve koji su u mogućnosti da nam pomognu i budu naš osmi igrač".

Na prvom treningu, selektorka Bojana Popović nije mogla da računa na Radičević, Milenu Raičević i Đurđinu Jauković, koje su dobile poštedu, ali bi nacionalni tim već sjutra trebalo da trenira u kompletnom sastavu.

Za „lavice“ će to biti sedmo učešće na prvenstvima Evrope i to u godini u kojoj se obilježava jubilej – 10 godina od osvajanja titule šampiona Starog kontinenta.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×