facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" u velikom stilu osvojili Sarajevo, viza za Njemačku na vidiku

seniori
Crna Gora u Sarajevu savladala Bosnu i Hercegovinu (36:25) i ostvarila drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Lavovi“ su u velikom stilu osvojili Sarajevo – pobjeda protiv Bosne i Hercegovine 36:25 (21:11), druga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, predstavlja možda i ključni korak ka plasmanu na šampionat koji će biti održan u Njemačkoj.

Na teškom gostovanju koje je prije početka kvalifikacija označeno kao najvažnije u borbi za plasman na EHF Euro, izabranici selektora Zorana Roganovića, odigrali su sjajan meč, u kojem su od starta znali što žele i još jednom potvrdili da su postali ozbiljna evropska selekcija.

I Slovenija je opravdala ulogu favorita na Kosovu (29:24), pa je sada gotovo izvjesno da će dvomeč tih selekcija u martu naredne godine odlučivati o prvom mjestu u grupi.

„Jako sam zadovoljan pristupom i zalaganjem, tom kolektivnošću koja nas krasi u posljednje vrijeme, a u budućnosti će još više. Prava smo, velika ekipa, koja nikad nije zadovoljna. Uvijek imamo male ciljeve koji nas usrećuju i daju nam podstrek da idemo još više i bolje. Siguran sam da ćemo tako nastaviti i na Svjetskom prvenstvu”, rekao je selektor Roganović.

Selektor je bio potpuno opušten pred duele sa Kosovom i BiH, očito svjestan da njegovom timu pobjede ne mogu da izmaknu.

„Znam u kojem smo stadijumu procesa i koliko smo vremena radili da bi fenomenalni individualni kvalitet došao do izražaja. Smatram da na pojedinim pozicijama imamo igrače vrhunskog svjetskog kalibra, tako da nisam strahovao pred ove dvije utakmice, već sam rekao da su priprema za ono što nas očekuje u januaru. I da nije bilo povoljnog rezultata, znali smo da možemo da se izvučemo u nastavku kvalifikacija u martu ili junu”, istakao je 44-godišnji Cetinjanin.

Miloš Vujović je bio najefikasniji sa osam golova, Nemanja Grbović je postigao sedam, a Branko Vujović četiri gola. Nebojša Simić je imao sedam odbrana, uključujući i sedmerac.

Nakon prvih 30 minuta, publika u dvorani „Mirza Delibašić“ morala je da se pomiri sa porazom – u 7. minutu bilo je 4:3 za naše momke, da bi Čepić u 10. pogodio za 7:3 i natjerao selektora domaćina Irfana Smajlagića da zatraži tajm-aut.

Ni to nije pomoglo, Grbović je u 14. minutu pogodio za 10:4, a potom postigao dva vezana gola za vođstvo 15:8 u 23. minutu. Na velikom odmoru prednost je je bila dvocifrena (21:11), uz šest golova Grbovića i pet Miloša Vujovića.

Sve što je domaćin uspio da uradi u nastavku bilo je da poslije serije 4:1 smanji na sedam razlike (22:15) u 36. minutu, ali Crna Gora je ubrzo uzvratila i preko Branka Vujovića koji je osvojio loptu i pogodio prazan gol ponovo došla do dvocifrene prednosti (29:19) u 47. minutu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×