facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" odradili prvi trening u Sarajevu, spremni za veliku borbu i pobjedu

seniori
Crna Gora u nedjelju u 20 sati u Sarajevu igra protiv Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za EHF Euro 2024.

„Lavovi“ su doputovali u Sarajevo i odradili trening u dvorani „Mirza Delibašić“, gdje u nedjelju od 20 sati protiv Bosne i Hercegovine igraju drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

U dvorani čiji je kapacitet 5.000 gledalaca, izabranike Zorana Roganovića očekuje paklena atmosfera protiv tima koji je na startu kvalifikacija poražen u gostima od Slovenije.

Izjava desnog beka Branka Vujovića

Sigurno neće biti lako, svako voli da igra pred svojim navijačima. Kao što nas naši navijači vode do pobjeda u Crnoj Gori, tako i navijači daju krila Bosancima u svakom meču na domaćem terenu. Mislim da imamo kvalitet da dođemo do dobrog rezultata, da smo značajno iskusniji i da možemo da se nosimo sa svim tim okolnostima.

Bosna i Hercegovina ima vrlo dobre igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. U nekim trenucima su čak i pokazali da mogu da se nose sa Slovenijom, ali su poklekli u drugom poluvremenu. Mislim da treba da izvučemo ono što nam najviše odgovara i to iskoristimo.

Još je rano da kažemo da bi nam pobjeda otvorila vrata Evropskog prvenstva. Sigurno je ipak, da bi nam dosta značila, tako da ćemo izaći maksimalno skoncentrisani i dati sve da dođemo do pobjede.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×