facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina

seniori
Crna Gora će u avgustu naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina.

Crna Gora će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, odlučio je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) na sjednici u Luksemburgu.

EHF je tako, treću godinu zaredom povjerio Rukometnom savezu Crne Gore organizaciju prvenstva Evrope za mlađe kategorije, nakon šampionata za igračice do 17 godina koje je održano 2021. i za igrače do 18 godina ovog ljeta.

To je svojevrsno priznanje za naš Savez i potvrda organizacionih sposobnosti, o čemu svjedoči i činjenica da je na sjednici Izvršnog odbora EHF-a između ostalog usvojen izvještaj o uspješnoj organizaciji Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u avgustu u Podgorici.

Sjednica Izvršnog odbora EHF-a je inače, održana dan uoči Konferencije predsjednika i vanrednog kongresa EHF, koji je okupio predstavnike 43 nacionalne federacije, među kojima je i predsjednik našeg Saveza Petar Kapisoda.

Na sjednici je između ostalog održana prezentacija Evropskog prvenstva za rukometašice, čiji domaćini će u novembru, biti Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. U ime domaćina smotre najboljih selekcija Evrope, prezentaciju je održao predsjednik Rukometnog saveza Slovenije Franjo Bobinac.

Održane su i prezentacije prvenstava Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji će biti održani 2024. godine, te predstavljen plan razvoja takmičenja mlađih kategorija i rukometa na pijesku. Na kongresu su između ostalog usvojene izmjene i dopune Statuta i drugih pravnih akata EHF-a.

Naredni kongres biće održan naredne godine u Bazelu (Švajcarska).

facebook instagram twitter viber licenciranje
×