facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora izborila opstanak u A diviziji evropskog rukometa

seniori
U meču odluke za opstanak u elitnom rangu, mladi „lavovi“ savladali su Poljsku 30:27, pa će u nastavku takmičenja razigravati za plasman od 9. do 12. mjesta.

Veliki uspjeh crnogorskog rukometa i muških mlađih reprezentativnih selekcija, naša država ostaje u A diviziji evropskog rukometa!

U meču odluke za opstanak u elitnom rangu, mladi „lavovi“ savladali su Poljsku 30:27, pa će u nastavku takmičenja razigravati za plasman od 9. do 12. mjesta.

Time su ne samo sačuvali svoj status u A diviziji, već obezbijedili mjesto u eliti i za generaciju koja će ih naslijediti.

U dvorani „Verde“ ponovo je viđena dramatična završnica, ali za razliku od meča protiv Islanda, srce momaka koje predvode Nedim Selmanović i Draško Mrvaljević, ovog puta donijelo je željeni rezultat.

Tri i po minuta prije kraja, Poljska je izjednačila (27:27), ali je Crna Gora sa dva gola Nišavića, potom i Dobrkovića proslavila drugu pobjedu na prvenstvu.

Upravo je Andrej Dobrković bio najbolji igrač našeg tima sa devet golova, dok je Radoš Premović postigao šest.

Andrija Radovanović je upisao pet, a Mirko Latković četiri gola.

Četvrtak je na prvenstvu slobodan dan, a Crna Gora naredni meč će odigrati u petak u razigravanju od 9. do 12. mjesta.

Draško Mrvaljević, koordinator mlađih selekcija nakon pobjede protiv Poljske i izborenog opstanka u A diviziji evropskog rukometa

Teška utakmica, prije svega psihološki. Momci su pokazali karakter i ostvarili veliki uspjeh, jer smo osigurali mjesto među 12 najboljih u Evropi. Pokazali smo da Crna Gora postaje rukometna sila, jer je podvig ostvariti ovakav rezultat, imajući u vidu to u kakvim uslovima radi većina ovih momaka i koliko je teška situacija u klubovima. Ovi momci imaju veliko srce i bore se herojski protiv zemalja u kojima se u rukomet ulaže neuporedivo više. Svi treba da izvučemo pouke iz ovog rezultata, da ulažemo više u mlade i infrastrukturu, kako bi stvarali nove igrače.

Andrej Dobrković, najbolji igrač Crne Gore u pobjedi protiv Poljske

Svi smo sanjali o ovome. Prvi put se takmičimo na prvenstvu Evrope i ostvarili smo cilj da ostanemo među 16 najboljih u Evropi. Mislim da nam je tu i mjesto! U ovom sastavu idemo na dva velika takmičenja u naredne dvije godine, što je možda i više od onoga što smo očekivali uoči prvenstva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×