facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Mladi "lavovi" stali na korak od senzacije protiv Islanda

seniori
U prvom meču u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu, Island je slavio minimalnu pobjedu (30:29).

Crna Gora je stala na korak od senzacionalne pobjede protiv Islanda koja bi praktično donijela i ostvarenje cilja - opstanak u A diviziji evropskog rukometa.

U prvom meču u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta, Island je slavio minimalnu pobjedu (30:29), iako je naša reprezentacija poslije 60 minuta velike borbe u dvorani „Verde“ zaslužila makar bod.

Božo Vujović i saigrači su sjajno krenuli, u 6. minutu vodili su 4:0, u 11. je bilo 8:2 nakon gola Radovanovića. Premović je u 18. minutu pogodio za 13:6. Island je ipak, do velikog odmora zaostatak smanjio na samo gol – 16:15.

„Ribari“ su preokrenuli na početku drugog poluvremena, ali su se naši momci ponovo vratili i dva i po minuta prije kraja poveli 29:27, nakon gola Premovića.

Do kraja meča mreža Islanda se međutim, nije zatresla, pa je protivnik sa tri vezana gola došao do pobjede. Po isteku 60. minuta, Premović je iz deveterca pogodio okvir gola, čime je propuštena i posljednja prilika da se dođe makar do boda.

Radoš Premović je proglašen za najboljeg igrača u našem timu sa osam golova, dok su Andrija Radovanović, Andrej Dobrković i Mirko Latković postigli po pet.

Crna Gora će u srijedu (16 sati) igrati protiv Poljske u drugom meču razigravanja.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×