facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora protiv Portugala na startu Evropskog prvenstva u Podgorici

seniori
Protivnik u prvom kolu grupe B u dvorani „Verde“ (četvrtak, 18 sati) biće selekcija Portugala, a rivali u grupi su još Hrvatska i Italija.

Kadetska reprezentacija sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Podgorici.

Protivnik u prvom kolu grupe B u dvorani „Verde“ biće selekcija Portugala, a rivali u grupi su još Hrvatska i Italija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Glavni cilj generacije koju predvode trener Nedim Selmanović i koordinator mlađih selekcija Draško Mrvaljević na prvenstvu u glavnom gradu naše države je opstanak u elitnoj diviziji, za što je potrebno da izbjegnu posljednja tri mjesta u konkurenciji 16 najboljih timova Evrope.

- Imamo iskustvo igranja sa Hrvatskom i Italijom sa Mediteranskih igara. Italiju smo savladali, dok smo poraženi od Hrvatske, koja je velesila u evropskom rukometu. Ipak, trenutno razmišljamo samo o Portugalu koji je prvi protivnik, analiziramo ih već duže vrijeme, a sa posebnom pažnjom nekoliko posljednjih dana i mislim da imamo realne šanse da dođemo do pobjede. Idemo korak po korak, sa jasnim ciljem da izborimo opstanak u A diviziji, a sve preko toga će biti uspjeh. Neće biti kalkulacija, već u svakom meču idemo da pružimo maksimum i probamo da ostvarimo što bolji rezultat – kazao je Selmanović.

Stručni štab se suočio sa puno problema oko sastava, jer su zbog povreda otpali Igor Mrvaljević, Nikola Đurković i Eldan Kastrat.

Na konačnom spisku igrača koji će predstavljati našu državu na smotri najboljih selekcija Evrope su Savo Vujović, Dejan Čolović, Lazar Sredanović, Milan Nišavić, Andrija Radovanović, Edin Beharović, Dario Maslovar, Mirko Latković, Filip Gazdić, Božo Vujović, Viktor Suknović, Andrej Dobrković, Matija Pejović, Radoš Premović, Milorad Bakić, Mojaš Radonjić, Petar Radoičić i Janko Kustudić.

U stručnom štabu pored Mrvaljevića i Selmanovića su još Mašan Popović, Marko Martinović i Maksim Šćekić kao vođa delegacije.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×