facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" dobili protivnike po mjeri u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva

seniori
Crna Gora igraće u grupi A u Krakovu protiv Španije, Čilea i Irana, odlučeno je žrijebom u Katovicama.

Crna Gora na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj u januaru naredne godine igraće u grupi A u Krakovu protiv Španije, Čilea i Irana, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Katovicama.

Plasman u glavnu rundu u kojoj će biti formirane četiri grupe sa po šest selekcija, izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Ukoliko izbore plasman u drugu fazu, Vasko Ševaljević i saigrači u glavnoj rundi će igrati protiv timova iz grupe B u kojoj su Francuska, Poljska, Saudijska Arabija i Slovenija.

Izabranici selektora Zorana Roganovića koji su plasman na planetarnu smotru izborili nakon što su u aprilskom baražu bili bolji od Grčke, bili su u drugom šeširu i utisak je da su dobili protivnike po mjeri. Španija je favorit grupe, a „lavovi“ imaju kvalitet da pariraju Čileu i Iranu, koji su došli kao rivali iz trećeg i četvrtog šešira.

Izjava selektora Zorana Roganovića nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo

Sigurno da možemo da budemo zadovoljni žrijebom, ali mislim da bi od ovog puta, poslije finog kontinuiteta i dobrih partija, trebalo više da gledamo sa kojom grupom se ukrštamo. Tu ćemo imati malo teži posao, ali ukoliko imamo velike ambicije moramo dobro fizički da se spremimo
Što se grupne faze tiče, pored Španije, koja je u samom vrhu svjetskog rukometa, imaćemo za protivnike ekipe koje su nam trenutno mala nepoznanica. Sa Čileom nijesmo igrali već 10 godina, a Iran, koji predvodi Veselin Vujović, sigurno će biti neugodan protivnik.
Ipak, siguran sam da idemo dalje i tu nas čeka paklen posao sa protivnicima koje bolje poznajemo - Francuskom, Poljskom i Slovenijom. Za taj dio takmičenja moramo biti maksimalno spremni, kako fizički. tako i psihički.

Trenutno je poznato 26 učesnika planetarne smotre. Spisak učesnika će biti kompletiran nakon završetka kvalifikacija u Africi i Sjevernoj Americi i Karibima, koje će dati pet, odnosno jednog učesnika šampionata svijeta.

Šampionat u Poljskoj i Švedskoj na programu je od 12. do 29. januara naredne godine.

Žrijebu u Katovicama prisustvovali su predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, direktor Emir Bešlija i selektor Zoran Roganović.

Sastavi grupa:

Grupa A: Španija, CRNA GORA, Čile, Iran

Grupa B: Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

Grupa C: Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

Grupa D: Island, Portugal, Mađarska, Južna Koreja

Grupa E: Njemačka, Katar,  Srbija, Afrika 5

Grupa F: Norveška, Sjeverna Makedonija, Argentina, Holandija

Grupa G: Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, Sjedinjene Američke Države

Grupa H: Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4

facebook instagram twitter viber licenciranje
×