facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Poraz mladih "lavica" od Norveške, u nastavku prvenstva borba za 9. mjesto

seniori
Crna Gora poražena od Norveške (32:26), slijedi borba za plasman od 9. do 12. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji.

Norveška je ipak, bila prejaka za naše juniorke – Skandinavke su slavile 32:26 (13:10) u duelu u kojem je našoj reprezentaciji bila potrebna pobjeda za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igračice do 20 godina u Sloveniji.

Osim Norveške, plasman u četvrtfinale, izborila je i Danska, koja je u posljednjem kolu igrala nariješeno sa Francuskom (19:19).

Našoj reprezentaciji koja je zauzela treće mjesto u glavnoj rundi, u nastavku šampionata slijedi borba za plasman od 9. do 12. mjesta.

U duelu protiv Norveške, izabranice trenera Igora Markovića hrabro su parirale velikanu svjetskog rukometa, držale su priključak do sredine drugog poluvremena, ali je tada do izražaja došao kvalitet i veća rotacija rivala koji je došao do pobjede i prvog mjesta u glavnoj rundi.

Gordana Marsenić je bila najefikasnija u našem timu sa devet golova, dok je Nađa Kadović postigla sedam.

Andrijana Popović, Sara Gugač, Anastasija Marsenić i Anastasija Krivokapić po dva puta su zatresle protivničku mrežu, a u strijelce su se još upisale Mela Mehmedović i Ana Radović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×