facebook instagram twitter licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora učesnik Zlatne lige u Danskoj

seniori
Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore biće učesnik „Zlatne lige“ koja se održava u Danskoj od 1. do 3. oktobra i na kojoj će pored domaćina, odmjeriti snage protiv Francuske i Norveške.

Biće to prva akcija „lavica“ nakon Svjetskog prvenstva u Japanu u decembru prošle godine i sjajna provjera pred Evropsko prventsvo koje će u decembru ove godine biti održano u Danskoj i Norveškoj.

Reprezentacija će se okupiti u Danskoj, jer je većina igračica na spisku iz redova Budućnosti, koja u nedjelju protiv Odenzea igra utakmicu trećeg kola Lige šampiona. Sedam igračica koje nastupaju u drugim klubovima pridružiće se saigračicama iz nacionalnog tima u Danskoj, a prvi meč na turniru na programu je 1. oktobra, kada će rival biti Francuska, aktuelni šampion Evrope.

Duel protiv domaćina Danske zakazan je za 3. oktobar, dok će dan kasnije protivnik biti Norveška, četvrtoplasirana selekcija sa posljednjeg Svjetsko prvenstva u Japanu u decembru prošle godine.

Na spisku selektora Johansona je 15 igračica i to golmanke Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija) i Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević (Budućnost), lijevi bek Đurđina Jauković (Brest, Francuska), srednji bekovi Itana Grbić i Sara Gugač (Budućnost), te desni bekovi Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Dunarea Braila, Rumunija) i Katarina Džaferović (Budućnost).

 

RASPORED „ZLATNE LIGE“

Četvrtak, 1. oktobar

Francuska – CRNA GORA (17.45)

Danska – Norveška (20.00)

 

Subota, 3. oktobar

Norveška – Francuska (13.45)

Danska – CRNA GORA (16.00)

 

Nedjelja, 4. oktobar

CRNA GORA – Norveška (15.00)

Danska – Francuska (17.15)

facebook instagram twitter licenciranje
×