facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" nakon preokreta u drugom poluvremenu savladale Sloveniju

seniori
Izabranice selektorke Bojane Popović u posljednjem kolu EHF Euro kupa u „Bemax areni“ savladale Sloveniju - 34:30.

Crna Gora je takmičenje u EHF Euro kupu završila na drugom mjestu sa četiri pobjede i dva poraza – izabranice selektorke Bojane Popović u posljednjem kolu u „Bemax areni“ savladale su Sloveniju 34:30 (15:18).

To je druga pobjeda „lavica“ protiv tima koji predvodi naš bivši selektor Dragan Adžić u četiri dana i to ponovo nakon preokreta u drugom poluvremenu.

„U prvom poluvremenu smo imale previše defanzivnog naboja, izlazile smo na koga treba i na koga ne treba, a ostavljali pivota slobodnog. U drugom smo to riješili i sve je bilo bolje. Kroz ove utakmice dižemo formu igračicama, nekima nalazimo nove pozicije u timu. Treba da prihvate te uloge i da uživaju kada su u reprezentaciji. Ima dosta do Evropskog prvenstva, najvažnije je da budemo sve zdrave. Vježbaćemo, rotirati i vjerujem – praviti rezultate“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Slovenija je nakon prvih 30 minuta imala tri gola prednosti (18:15), uz loše izdanje našeg tima u odbrani i veliki broj promašenih šuteva i neiskorišćenih prilika.

U nastavku kao da je na teren izašao drugi tim – uz odličnu podršku sa tribina, Jovanka Radičević i saigračice furiozno su odigrale drugih 30 minuta, mnogo bolje u odbrani na čelu sa raspoloženom Martom Batinović, dok su u napadu bile raznovrsne i efikasne, pa preokret i pobjeda nijesu mogli da izmaknu.

Presudila je serija od sedam vezanih golova, koju je zaključila Radičević iz kontre i svojim 10. golom donijela pet golova viška (27:22) u 45. minutu.

Deset igračica upisalo se u stijelce, Radičević je odigrala sjajan meč i postigla 11 golova, dok je Itana Grbić šest puta zatresla protivničku mrežu.

„U prvom dijelu odbrana nije funkcionisala, a nama iz odbrane sve kreće, fokus takođe nije bio kao u prvom meču. Na poluvremenu smo se dogovorile kako da igramo, sve smo ispoštovale i preokrenule. Jako sam zadovoljna, posebno zbog prvog meča u kome je Slovenija bila u najjačem sastavu. Ipak, protiv ove ekipe je bilo čak i teže igrati. Ali, uspjele smo da riješimo, zadovoljne smo, imamo dobru energiju u ekipi“, kazala je Itana Grbić.

Na golu je kao i u prvom meču u Ljubljani odlično izdanje imala Marta Batinović koja je upisala 11 odbrana.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×