facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" žele novu pobjedu protiv Slovenije u EHF Euro kupu

seniori
„Lavice“ dočekuju Sloveniju u nedjelju (18 sati) u „Bemax areni“ u posljednjem, šestom kolu EHF Euro kupa.

„Lavice“ dočekuju Sloveniju u nedjelju (18 sati) u „Bemax areni“ u posljednjem, šestom kolu EHF Euro kupa, takmičenja u kojem nastupaju tri domaćina novembarskog Evropskog prvenstva i Norveška kao šampion Evrope.

Nakon pobjede u Ljubljani (33:28) u prvom međusobnom duelu koji je odigran u četvrtak, izabranice selektorke Bojane Popović imaju priliku da četvrtom pobjedom, osvoje drugo mjesto u takmičenju koje je odlična prilika za uigravanje pred najvažnije takmičenje u ovoj godini.

U taboru našeg tima vjeruju da će pružiti još jedno dobro izdanje i da će uz podršku navijača doći do nove pobjede protiv tima koji predvodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić, a koji je u Podgoricu doputovao u nekompletnom sastavu.

Jovanka Radičević, krilo reprezentacije Crne Gore

Odigrale smo dobar meč u Ljubljani. Poslije ubjedljivog poraza od Slovenije na Svjetskom prvenstvu, bilo je dosta vremena da napravimo analizu i imale smo veliku želju da pokažemo da to nije realan odnos snaga. Bilo je puno dobrih stvari, ali i prostora za napredak u našoj igri. Sve je ovo dobra uvertira za ono što nas očekuje u novembru, a to je Evropsko prvenstvo. Ima dovoljno vremena do prvenstva, ali neće biti mnogo zajedničkih okupljanja, tako da svaku priliku i svaki meč, moramo da iskoristimo da se što bolje uigramo.

Igrale smo dobro u odbrani u prvom meču, Ilda Kepić je donijela novu energiju u tom segmentu, a vratila se i Milena Raičević, koja nam je zajedno sa Itanom Grbić, donijela smirenost u napadu. To je mnogo bolja situacija nego na Svjetskom prvenstvu, gdje smo igrali sa dva beka i dva pivota. Sada imamo širu rotaciju i to nam daje mogućnost da dajemo lake golove, jer je tranzicija bolja. Važno je da polako gradimo stvari, da znamo koji je put i da se spremamo za ono što je najvažnije, a to je Evropsko prvenstvo.

Očekujem da i u drugom meču protiv Slovenije pružimo dobru partiju, jer uvijek imamo veliku želju kada nosimo dres reprezentacije. Vjerujem da će i navijači doći u velikom broju, iako je Vaskrs i da ćemo ostvariti novu pobjedu.

Marta Batinović, golmanka reprezentacije Crne Gore

Srećna sam zbog pobjede u Ljubljani poslije dobrog izdanja koje smo pružile. Igrale smo dobro i u odbrani i u napadu. Slovenija u revanšu neće nastupiti u kompletnom sastavu, ali imamo jasan cilj pred našom publikom. Idemo na pobjedu sa željom da odigramo što bolje i da nastavimo da se uigravamo za Evropsko prvenstvo u novembru.

Odbrana je uvijek ključna i bez toga nema ni dobrih izdanja i rezultata. Bilo je grešaka u našoj igri, ali ovi mečevi su idealni da vidimo na čemu treba da radimo do novembra.

Srećna sam što ćemo u novembru igrati grupu pred našim navijačima, sigurna sam da ćemo tada biti na najvišem nivou. Muška reprezentacija je priredila nezaboravno veče u duelu baraža protiv Grčke, nadam se da ćemo i mi u novembru imati podršku pune dvorane. To će biti spektakl i lijepo je da se sve to događa u Crnoj Gori.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×