facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Pionirke poražene od Rumunije u finalu Mediteranskog prvenstva

seniori
Pionirska reprezentacija poražena je u finalu Mediteranskog prvenstva u Podgorici – Rumunija je slavila 20:18.

Pionirska reprezentacija poražena je u finalu Mediteranskog prvenstva u Podgorici – Rumunija je slavila 20:18 (5:5, 7:7, 8:6) u uzbudljivom meču koji je odigran u dvorani „Verde“.

Izabranice trenera Tatjane Jeraminok tako su doživjele prvi poraz na takmičenju, na kojem su prethodno ostvarile maksimalan učinak i svih šest pobjeda.

Crna Gora je sredinom posljednje trećine nakon serije 6:1, došla do preokreta i vođstva (18:16), ali je Rumunija do kraja meča postigla četiri, a nije primila ni gol, pa je došla do pobjede.

S obzirom na to da je Rumunija, kao i Slovačka gostujuća reprezentacija na ovom prvenstva, jer nije mediteranska zemlja, Crna Gora je osvojila trofej „Nikos Papadopulos“ koji je kapitenki našeg tima Nataliji Lekić uručio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Nina Ramusović je bila najefikasnija u finalu sa šest golova, dok je Elena Mitrović postigla tri.

Maja Ceklić, Bojana Peličić, Anđela Guberinić i Mina Petrović postigle su po dva pogotka, dok se u strijelce još upisala Milka Pavlović.

Golmanka naše reprezentacije Teodora Rončević izabrana je u idealni tim prvenstva, dok je Nina Ramusović proglašena za najbolju igračicu takmičenja na kojem je nastupilo osam reprezentacija.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×