facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Odlično izdanje "lavica" u drugom poluvremenu za pobjedu u Ljubljani

seniori
Crna Gora je ostvarila treću pobjedu u EHF Euro kupu – izabranice selektorke Bojane Popović savladale su Sloveniju 33:28.

Crna Gora je ostvarila treću pobjedu u EHF Euro kupu – izabranice selektorke Bojane Popović savladale su Sloveniju 33:28 (11:12) u Ljubljani u pretposljednjem, petom kolu takmičenja u kojem nastupaju tri domaćina novembarskog Evropskog prvenstva i Norveška kao šampion Starog kontinenta.

Bilo je to odlično izdanje „lavica“ koje su zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu slomile otpor tima koji predvodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić i vratile dio duga za ubjedljiv poraz na Svjetskom prvenstvu u Španiji u decembru prošle godine.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa devet golova, dok je Itana Grbić osam puta zatresla protivničku mrežu. Milena Raičević i Ema Ramusović postigle su po tri. Marta Batinović je bila sjajna na golu sa 13 odbrana, a jednom je i zatresla mrežu rivala.

Ana Gros najefikasnija u poraženom timu sa 10 golova, od čega pet iz sedmerca.

Izjava selektorke Bojane Popović nakon pobjede protiv Slovenije u EHF Euro kupu

Odigrale smo dobro i u prvih 30 minuta s obzirom na to da smo imale samo dva zajednička treninga prije meča i da treba malo vremena da se opustimo i da se razbije početna tenzija. Bilo je malo tenzije na početku, igralo se tvrdo i usporeno, ali kako smo uhvatile ritam u nastavku meča, krenula je i bolja igra. Bilo je mnogo dobrih stvari u odbrani, naročito u prvom poluvremenu, a to je nešto na čemu treba da gradimo našu igru. Mogli smo da povučemo više tranziciju u prvom poluvremenu, ali to je u nastavku bilo bolje. Kada imamo veću rotaciju, kada možemo da odmaramo igračice, odbrana je kvalitetnija i igračice su odmornije u napadu. Dosta igračica je dalo doprinos, neko više u napadu, a neko u odbrani, ali suština je da smo imali pravu energiju i dobru saradnju. To je pravi put i to me ohrabruje.

U nedjelju nas očekuje novi duel, važno je da održavamo kontinuitet i da svakim danom budemo sve bolji. Vjerujem da ćemo biti bolje u nekim segmentima koji nijesu bili najbolji u Ljubljani, imamo materijala za analizu, neke djevojke ćemo malo i odmoriti, kako bi bile svježe tokom čitavog meča.

Slovenija je bila bolja u prvom poluvremenu, u 10. minutu imala je i rekordna tri gola prednosti (5:2) nakon što je pogodila Gros, a na velikom odmoru bilo je 12:11.

U nastavku mnogo bolje izdanje našeg tima – Grbić je donijela prvo vođstvo u 33. minutu (14:13), da bi nakon serije od tri vezana gola koju je zaključila ista igračica, Crna Gora povela 19:17 u 40. minutu i natjerala selektora Slovenije Adžića da zatraži tajm-aut.

Slovenija je odgovorila i izjednačila (19:19), ali je do kraja meča sve bilo u znaku Radičević i saigračica. Ramusović je vratila dva gola prednosti (22:20) u 45. minutu, a Raičević nakon osvojene lopte, iz kontre prvi put donijela tri gola viška (26:23) u 49. minutu.

Sve je bilo riješeno nakon dva vezana gola Radičević, potom i Grbić za „plus 5“ (31:26) u 57. minutu.

Isti rivali odmjeriće snage u nedjelju u „Bemax areni“ u Podgorici sa početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

SLOVENIJA – CRNA GORA 28:33 (12:11)

LJUBLJANA – „Arena Stožice“. Gledalaca: 400. Sudije: Dupli, Pobedrina (Ukrajina). Sedmerci. Slovenija 5 (5), Crna Gora 1 (1). Isključenja: Slovenija 8, Crna Gora 12 minuta.

SLOVENIJA: Vojnović (dvije odbrane), Pandžić (osam odbrana), Gros 10 (5), Omoregi 1, Zabjek, Stanko 3, Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zikero 1, Kramar 1.

CRNA GORA: Rajčić, Batinović 1 (13 odbrana), Radičević 9 (1), Pletikosić, Mugoša, Ujkić, Ašanin, Malović 3, Premović, Brnović 2, Ramusović 4, Raičević 4, Pavićević 2, Kepić, Grbić 8, Vukčević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×