facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Utakmice važne zbog uigravanja, želimo da što spremnije dočekamo Evropsko prvenstvo"

seniori
"Lavice" otputovale za Ljubljanu, u četvrtak (17.30 sati) igraju protiv Slovenije u okviru EHF Euro kupa.

Još se nije stišala euforija nakon veličanstvene nedjeljne noći u „Morači“, a vrijeme je za nove mečeve „lavica“ u okviru EHF Euro kupa, takmičenja u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva u novembru – pored naše zemlje, to su Slovenija i Sjeverna Makedonija, te Norveška kao aktuelni šampion Evrope.

Izabranice selektorke Bojane Popović nakon kratkih priprema koje su u nedjelju počele u Podgorici, sjutra putuju u Ljubljanu, gdje će u četvrtak igrati protiv Slovenije.

Isti rivali u nedjelju će odmjeriti snage u „Bemax areni“, a ulaz će biti besplatan.

Biće to okršaji protiv tima koji predvodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić, a koji je bio bolji od „lavica“ u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Španiji u decembru prošle godine.

Norveška ima maksimalan učinak i osam bodova nakon četiri kola, Slovenija i Crna Gora osvojile su po četiri, dok je Sjeverna Makedonija na posljednjem mjestu bez bodova.

“Očekuju nas dvije kvalitetne provjere protiv odličnog protivnika. Utakmice su važne za nas zbog uigravanja. Želimo da što spremnije dočekamo Evropsko prvenstvo. Slovenija je kvalitetan rival, sa kvalitetnim igračicama na svim pozicijama. Biće dobra utakmica, izazovna u oba pravca”, kazala je Tatjana Brnović.

Crna Gora je na prethodnom Svjetskom prvenstvu igrala u grupi sa Slovenijom i izgubila 28:18.

“U napadu smo tada imali lošu realizaciju, u odbrani smo morali bolje da reagujemo na bekove. Biće važno da odgovorimo u odbrani na njihove kvalitete, a u napadu da budemo fokusirane”, kazala je Brnović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×