facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" uz podršku navijača žele plasman na Svjetsko prvenstvo

seniori
Crna Gora u 18 sati dočekuje Grčku u Sportskom centru "Morača" u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

„Lavovi“ igraju za plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj naredne godine.

Da bi drugi put bili dio planetarne smotre, u revanšu baraža protiv Grčke moraju da nadoknade dva gola minusa iz prvog meča.

Svi u „Moraču“ da podržimo momke na putu do trećeg uzastopnog velikog takmičenja, nakon učešća na posljednja dva šampionata Evrope 2020. i ove godine.

- Dva gola minusa poslije onakve utakmice daju nam za pravo da se nadamo da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Ali, mora da postoji doza opreza, iako će nam naši fenomenalni navijači dati vjetar u leđa. Grčka je pokazala i na gostovanju BiH da zna da igra na rezultat i čuva prednost. Nećemo izaći na teren s manjkom energije koji se osjetio u pojedinim trenucima u prvom meču, već da ćemo pred punom "Moračom" ponoviti igre s Evropskog prvenstva - obećao je Roganović.

"Lavovi" su u Halkidi više puta imali šest golova minusa i samo zahvaljujući sreći sa tri pogotka u posljednja dva i po minuta izborili lako nadoknadiv minus. Jasno je da u revanšu moraju da igraju puno bolje.

- Doći će do manjih podešavanja i u odbrani i u napadu. Primili smo preveliki broj golova u prvoj i drugoj fazi njihovog napada i imali višak tehničkih grešaka, čemu nismo skloni u ovakvim mečevima. Sigurno ćemo popraviti te stvari, to nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu.

Roganović je srećan što će dvorana biti puna prvi put nakon 10. aprila 2019. godine, kada je u "Morači" pala velika Danska (32:31).

- Tri godine nismo igrali pred punim tribinama u Crnoj Gori. Siguran sam da, koliko se mi radujemo susretu, toliko i navijači jedva čekaju da vide ove momke na terenu", istakao je 44-godišnji Cetinjanin.

Grčka je u seriji od devet pobjeda, u martu je dva puta rutinski savladala BiH, ali se zna ko je favorit.

- Očekujem da Grci kao što su u Tuzli, veoma strpljivo, iskusno... Kontrolisali su gotovo čitav meč, igraju “prljavi” rukomet koji nam ne odgovara, dok mi razmišljamo drugačije, modernije, onako kako se igra u Evropi. Ali, siguran sam da ćemo ostvariti uspjeh - optmista je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×