facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Odlične provjere za kadetsku reprezentaciju na turniru u Balatonu

seniori
Biće to odlične provjere za generaciju igrača rođenih 2004. i 2005. godine, uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u avgustu u Podgorici.

Kadetska reprezentacija danas počinje nastup na turniru u mađarskom Balatonu, na kojem će u naredna tri dana odmjeriti snage protiv domaćina, Austrije i Izraela.

Biće to odlične provjere za generaciju igrača rođenih 2004. i 2005. godine, koju u avgustu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Podgorici.

Reprezentaciju predvodi koordinator za mlađe selekcije Draško Mrvaljević, koji za ovu akciju računa na sljedeće igrače: golmani Dejan Čolović (Rudar) i Savo Vujović (Lovćen), lijeva krila Andrija Radovanović (Sutjeska), Darko Đurković (Lovćen) i Milan Nišavić (Berane), bekovi Radoš Premović, Andrej Dobrković (Celje Pivovarna Laško), Filip Gazdić (Rudar), Milorad Bakić, Filip Mašović (Komovi), Matija Pejović, Danilo Radunović (Lovćen) i Lazar Ćorović (Sutjeska), desna krila Edin Beharević (Mornar) i Đorđe Šljukić (Sutjeska), te pivoti Viktor Suknović (Sutjeska) i Božo Vujović (Tuzla).

Reprezentacija će u ovoj akciji biti oslabljena neigranjem Igora Mrvaljevića i Janka Kustudića, koji su povrijeđeni, dok Mirko Latković i Lazar Sredanović nijesu dobili dozvolu kluba da se odazovu pozivu, što otežava uigravanje za predstojeće Evropsko prvenstvo.

U stručnom štabu pored Mrvaljevića su još Nedim Selmanović, Marko Martinović i Nikola Jablan.

Crna Gora će danas igrati protiv Mađarske, u petak protivnik je Austrija, dok je za subotu zakazan okršaj protiv Izraela.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×