facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Greške nam se neće ponoviti u ,,Morači“, nikad nijesmo bili bliži Svjetskom prvenstvu"

seniori
"Siguran sam da ćemo u revanšu biti bolji i pokazati da više od Grčke želimo plasman na Svjetsko prvenstvo", izjavio selektor Zoran Roganović.

Crna Gora je odlično prošla na gostovanju Grčkoj u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. ,,Lavovi“ su izgubili 25:23 nakon što su imali šest golova zaostatka.

- U početku nijesmo uspjeli da iskoristimo odbrane Simića, dok su Grci koristili svaku našu grešku i odbrane njihovog golmana. Uprkos porazu, možemo biti zadovoljni jer nam je u drugom poluvremenu bio cilj da dobijemo nastavak barem jednim golom razlike, da ne žurimo i mislimo da ga možemo dobiti 10 razlike jer uz sve okolnosti - domaću publiku i sudijske greške kojih je bilo na obje strane - to nije bilo realno. Uspjeli smo u namjeri, dali nekoliko golova u finišu i uz veliku podršku navijača, od kojih su neki bili ovdje i zahvaljujem im se na tome, siguran sam da ćemo u revanšu biti bolji i pokazati da više od Grčke želimo plasman na Svjetsko prvenstvo - izjavio je selektor Zoran Roganović.

Roganović zamjera izabranicima što su bili previše fokusirani na odluke sudija.

- Nekoliko isključenja smo dobili zbog nepotrebne priče s njima i to nas je koštalo nekoliko golova. Uz to, u igri šest na pet promašili smo previše otvorenih šuteva, da li je u pitanju grč ili fenomenalna partija njihovog holmana, tek siguran sam da se neće ponoviti u ,,Morači“. Zaustavili su i našu kontru iz koje smo na EP postizali lake golove, odlično su se vraćali i pokrivali naša krila. I u drugoj fazi napada nijesmo imali rješenje, odnosno nijesmo dobijali duele ,,1 na 1“ - kazao je Roganović.

Revanš je u nedjelju u Sportskom centru „Morača“ u Podgorici.

- Biće teško u revanšu jer je Grčka pokazala da je iskusna, igra na sigurno, strpljivo. Skoro tri godine nijesmo igrali u punoj ,,Morači“, a dva gola nijesu nedostižna. Siguran sam da ćemo uspjeti u tome jer nikad nijesmo bili bližu odlasku na Svjetsko prvenstvo nego sada – zaključio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×