facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Neozbiljno smo ušli u meč, dobro se završilo"

seniori
Nebojša Simić je branio veoma dobro, sa 14 zaustavljenih šuteva bio najbolji igrač Crne Gore u prvom meču baraža.

Nebojša Simić je branio veoma dobro, sa 14 zaustavljenih šuteva bio najbolji igrač Crne Gore u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo sa Grčkom, ali nije mogao da bude zadovoljan.

Ne rezultatom (poraz 25:23), koji je mnogo bolji od igre, nego pristupom svoje ekipe.

„Moram reći onu staru poslovicu - kako sam se nadala, dobro sam se udala. Po ko zna koji put smo ušli malo neozbiljno u utakmicu, to su boljke koje vučemo, vrijeme je da se izliječimo od nekih stvari. Grčka je u 1. poluvremenu željela više, igrala momački, da bismo u nastavku pokušali da se vratimo nakon ogromnog deficita. Dobro se završilo, ali bila je jako tanka linija, mogli smo u posljednjih pet minuta da gubimo i sedam-osam razlike“, priznao je 29-godišnji Baranin.

Grčka je u 2. poluvremenu nekoliko puta imala plus šest, dva i po minuta prije kraja vodila 25:20, ali su golovi Miloša Božovića, Miloša Vujovića i Nemanje Grbovića potpuno promijenili odnos snaga u dvomeču.

„Moramo da budemo jako zadovoljni ishodom utakmice, a kod kuće moramo da odigramo na zadovoljavajućem nivou, da pred našom publikom pokažemo srce, da želimo da idemo na Svjetsko prvenstvo. Moramo i u budućnosti da shvatimo da nije rukomet kada se igra samo u Crnoj Gori, već kao što smo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj dali sve živo, tako smo morali i ovdje. Ostao je utisak da je Grčka, koja je srcem bila mnogo bolja od nas, a kvalitativno mnogo slabija, mogla mnogo više u ovom meču“.

Konačna razlika je dostižna u „Morači“, ali uz ozbiljnije izdanje nego u Halkidi.

„Dva gola ne igraju veliku ulogu, ako budemo imali pravi pristup jako brzo će biti izbrisani. Ali, ako opet uđemo ovako nervozno, sa sumnjom, onda je sve moguće. Vjerujem u 'Moraču', u podršku naših navijača, u ogromnu motivaciju kad igramo kod kuće, a već dug period to nismo imali pred punom dvoranom. Ovo bi svakome trebalo da bude čast i privilegija, vjerujem da ćemo pokazati svoje pravo lice na drugoj utakmici“, poručio je Simić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×