facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" se okupljaju u ponedjeljak uoči dvomeča baraža protiv Grčke

seniori
Prvi meč baraža na programu je u srijedu, 13. aprila u Halkidi, a revanš u Podgorici je četiri dana kasnije.

Muška seniorska reprezentacija okupiće se u ponedjeljak u Podgorici uoči dvomeča baraža protiv Grčke za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Poljskoj i Švedskoj.

Prvi meč baraža na programu je u srijedu, 13. aprila u Halkidi, a revanš u Podgorici je četiri dana kasnije.

Selektor Zoran Roganović objavio je spisak od 16 igrača, na kojem su svi reprezentativci koji su predstavljali Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Mađarskoji Slovačkoj u januaru, na kojem je ostvaren istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta.

Poznat je i dodatni spisak na kojem je šest rezervnih igrača, koji će se staviti na raspolaganje stručnom štabu, ukoliko to bude potrebno.

Grčka je plasman u baraž izborila nakon što je u dvomeču kvalifikacija bila bolja od Bosne i Hercegovine, dok je Crna Gora zahvaljujući rezultatu na Evropskom prvenstvu, preskočila prvu stepenicu na putu ka planetarnoj smotri.

Vasko Ševaljević i saigrači u predstojećem baražu imaju priliku da izbore drugo učešće na prvenstvima svijeta, nakon debitantskog nastupa koji su upisali 2013. godine na šampionatu u Španiji.

Pored domaćina Poljske i Švedske, učešće na Svjetskom prvenstvu na kojem učestvuju 32 selekcije, obezbijedili su Danska (šampion svijeta), Francuska, Norveška i Španija (Evropa), Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja (Azija), Argentina, Brazil, Čile i Urugvaj (Južna i Centralna Amerika) i Belgija, nakon suspenzije Rusije koja je trebalo da bude protivnik u baražu.

Preostalih osam putnika na Svjetsko prvenstvo iz Evrope biće poznato nakon aprilskog baraža.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×