facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Grčka protivnik u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj

seniori
Prvi meč baraža izabranici selektora Zorana Roganoviće odigraće 13. aprila u Grčkoj, dok je revanš pred našim navijačima na programu četiri dana kasnije.

Grčka će biti protivnik Crne Gore u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo za rukometaše koje se u januaru naredne godine održava u Poljskoj i Švedskoj.

U drugom meču kvalifikacija, Grčka je slavila (28:26) protiv Bosne i Hercegovine u Tuzli, a prije tri dana bila je bolja i u Halkidi (24:17) i sa dvije pobjede izborila je plasman u baraž, iako je protivnik uoči dvomeča bio proglašen za favorita.

Prvi meč baraža izabranici selektora Zorana Roganoviće odigraće 13. aprila u Grčkoj, dok je revanš pred našim navijačima četiri dana kasnije.

Crna Gora i Grčka do sada su igrali samo jednom i to 2010. na kvalifikacionom turniru za plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj – protivnik je slavio u italijanskom Alkamu (29:26), pa Vasko Ševaljević i saigrači sada imaju priliku da se revanširaju.

„Lavovi“ će se protiv Grčke boriti za drugo ućešće na prvenstvima svijeta i to nakon deset godina i debitantskog nastupa koji su upisali 2013. na šampionatu u Španiji.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×