facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" žele da ostave dobar utisak i u drugom meču protiv šampiona Evrope i svijeta

seniori
„Lavice“ u subotu (16.45 sati) gostuju Norveškoj u Larviku u četvrtom kolu EHF Euro kupa.

„Lavice“ u subotu (16.45 sati) gostuju Norveškoj u Larviku u četvrtom kolu EHF Euro kupa.

Prvi međusobni duel koji je u srijedu odigran u „Bemax areni“ pripao je aktuelnim šampionkama Evrope i svijeta (32:27), uz odličan utisak koji su ostavile izabranice selektorke Bojane Popović.

Norveška ima maksimalan učinak u dosadašnja tri meča u takmičenju u kojem nastupaju tri domaćina novembarskog Evropskog prvenstva i šampion Starog kontinenta, dok je Crna Gora u srijedu doživjela prvi poraz, nakon što je u oktobru prošle godine dva puta slavila protiv Sjeverne Makedonije.

U odnosu na prvi meč u „Bemax areni“, u sastavu neće biti kapitenke Jovanke Radičević koja je dobila poštedu stručnog štaba, te Milene Raičević jer je dobila temperaturu neposredno prije puta. Takođe, u Podgorici su ostale i Andrijana Popović i Ilda Kepić, koja još nije dobila dozvolu Evropske rukometne federacije (EHF) da debituje u dresu crnogorske reprezentacije.

Tatjana Brnović, pivot reprezentacije Crne Gore

Trudićemo se da u Larviku popravimo neke segmente u igri koji su definitivno mogli da izgledaju bolje u prvom meču. Moramo bolje da se vraćamo u odbranu i smanjimo broj tehničkih grešaka, jer je Norveška protivnik koji kažnjava svaku grešku. I ovu utakmicu moramo da iskoristimo za uigravanje, kako bi stvorili bolji utisak u igri, a moramo bolje da se nadovezujemo nego što je to bilo u Podgorici. Ovo je jedna od rijetkih provjera koje ćemo imati do novembra i Evropskog prvenstva, čiji smo jedni od domaćina, jer je raspored takav da nemamo mnogo provjera. Igramo protiv šampiona Evrope i svijeta, to je važna utakmica za nas, koja će sigurna sam, biti veoma korisna.

Matea Pletikosić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Očekuje nas teško gostovanje jer će Norveška pred svojim navijačima nastojati da pokaže više nego u prvom meču u Podgorici. Ipak, uvjerena sam da i mi imamo veliki motiv da ostavimo dobar utisak u Larviku, da ćemo se boriti i da neće izostati želja i energija. Uvijek je veliki motiv igrati protiv prvaka Evrope i svijeta, to je poseban meč za sve djevojke i sigurna sam da će sve dati svoj maksimum tokom svih 60 minuta. Sigurno je da će biti veoma teško, ali spremne smo na borbu i ostaje da se vidi za koliko će to biti dovoljno.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×