facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora protiv Norveške - najteži protivnik i najveći mogući izazov

seniori
Crna Gora u srijedu u 18 sati protiv šampiona Evrope i svijeta - Norveške u okviru EHF Euro kupa. Ulaz je besplatan.

Crna Gora u srijedu (18 sati) će u „Bemax areni“ odigrati treći meč u okviru EHF Euro kupa, takmičenja u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava u novembru (pored naše države, elitu će ugostiti Slovenija i Sjeverna Makedonija) i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Upravo će Norveška koja je i aktuelni vladar planete, biti protivnik u „Bemax areni“, pa je jasno kakav izazov očekuje „lavice“ koji su prvi put na okupu od decembra prošle godine, kada su izborile plasman u glavnu rundu Svjetskog prvenstva u Španiji.

Milena Raičević ponovo je među „lavicama“. Preskočila je Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, ali je raspolaganju selektorki Bojani Popović za dvomeč protiv velikog rivala.

„Nisam bila dugo u reprezentaciji. Imala sam dosta zdravstvenih problema, zbog toga sam i odustala od Svjetskog prvenstva u dogovoru sa selektorkom. Ko igra za reprezentaciju mora da bude na maksimalnom nivou, a ja u tom trenutku nisam bila spremna“, rekla je Raičević.

Da je u boljoj formi i boljem fizičkom stanju pokazala je igrama u dresu turskog Kastamonua u posljednjim mečevima u Ligi šampiona.

„Nisam potpuno zdrava, ali definitivno mogu da pružim maksimum. Srećna sam što sam opet dio tima i što ću dobiti šansu da opet zaigram za reprezentaciju.“

Norveška je najteži mogući rival, ali i najizazovniji.

"Vjerujem da ćemo uživati na terenu i pokazati bolju igru, nego što je to bilo u prethodnom periodu. Dobili smo ih u martu prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pobjeđivali i ranije. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i sada. Ne znam da li će to biti dovoljno za pobjedu, ali želimo da damo naš maksimum jer igramo kod kuće. Što će biti u Norveškoj vidjećemo jer je teško u kratkom vremenu odigrati dvije takve utakmice“.

Itana Grbić je bila akterka pobjede Crne Gore nad Norveškom u martu prošle godine u Podgorici na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

„Bila je to nevjerovatna utakmica i naša nevjerovatna pobjeda, ali velika je razlika. Mi smo u potpuno drugačijem sastavu. Ne mogu da pričam o očekivanjima, vidjećemo koliko će nam donijeti to što ćemo dati maksimum“, zaključila je Grbić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×