facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Bosna i Hercegovina respektabilan tim, ali imamo veliku šansu"

seniori
"Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da ih potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu", kazao selektor Zoran Roganović.

Bosna i Hercegovina je respektabilna selekcija predvođena selektorom Ivicom Obrvanom i golmanom Flensburga Benjaminom Burićem, kazao je selektor Zoran Roganović nakon žrijeba u Budimpešti, kojim je određen protivnik u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj naredne godine.

Roganović ističe da je Crna Gora mogla da dobije težeg, ali i lakšeg protivnika, da se ne treba pribojavati Bosne i Hercegovine, ali i da se radi o timu koji zaslužuje respekt.

Prvi duel na programu je 13/14, a revanš u Crnoj Gori je 16/17. aprila.

- Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. Bosna i Hercegovina je ipak, respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, imaju igrače koji igraju na najvišem nivou. Imaju kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer su bili na posljednja dva prvenstva Evrope, što im daje nadu da mogu da se plasiraju i na Svjetsko prvenstvo. Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na ovom Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama – kaže Roganović.

Selektor „lavova“ ističe da je glavna uzdanica rivala u baražu golman njemačkog Flensburga Banjamin Burić.

- Već sam krenuo sa gledanjem njihovih utakmica na ovom Evropskom prvenstvu, kao i sa prethodnog od prije dvije godine. Svakako da im je glavna uzdanica golman Flensburga Benjamin Burić koji je vrhunski čuvar mreže. Znam takođe, da selektor Obrvan radi na smjeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nijesu nastupili u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo. Igrali smo prije protiv njih u oktobru 2019. godine, kada su bili naši gosti u Crnoj Gori, čak smo se u namučili da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da ih potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo – zaključio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×