facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv boljeg iz dvomeča između Grčke i Bosne i Hercegovine

seniori
Prvi duel baraža na programu je 13/14, a revanš u Crnoj Gori je 16/17. aprila.

Crna Gora u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj naredne godine igraće protiv boljeg iz dvomeča između Grčke i Bosne i Hercegovine, odlučeno je žrijebom koji je održan u Budimpešti.

Prvi duel na programu je 13/14, a revanš u Crnoj Gori je 16/17. aprila.

Zahvaljujući istorijskom rezultatu i osvajanju 11. mjesta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, „lavovi“ su bili među nosiocima na žrijebu, Bosna i Hercegovina je favorit protiv Grčke i ukoliko opravda tu ulogu, utisak je da je protivnik po mjeri za naš nacionalni tim.

Potencijalni rivali bili su i Slovenija, Portugal ili Bjelorusija, selekcije protiv kojih bi bilo teže igrati nego protiv Bosne i Hercegovine.

Vasko Ševaljević i saigrači će dakle, u aprilu imati odličnu priliku da u dvomeču baraža izbore drugo učešća na planetarnim smotrama, nakon jedinog učešća koje su imali 2013. godine na prvenstvu u Španiji.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i Norveška.

Nakon baraža će dakle, biti poznato još devet evropskih selekcije koje idu na planetarnu smotru.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×