facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora među nosiocima na žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo

seniori
„Lavovi“ su izbjegli prvu rundu baraža koja se igra u martu i idu direktno u drugi krug koji se održava u aprilu.

Crna Gora jedan je od nosilaca na sjutrašnjem žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Švedskoj i Poljskoj.

Žrijeb će biti obavljen u Budimpešti, gdje se održava finalni vikend Evropskog prvenstva na kojem je naša reprezentacija ostvarila istorijski rezultat i osvajanjem 11. mjesta, izborila povoljniju poziciju na predstojećem žrijebu.

Naime, „lavovi“ su izbjegli prvu rundu baraža koja se igra u martu i idu direktno u drugi krug koji se održava u aprilu.

Baraž se igra u dva meča, prvi duel na programu je 13/14, a revanš 16/17. aprila.

Osim Crne Gore, nosioci na žrijebu će biti Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Holandija, Srbija, Rusija i poraženi iz meča za 5. mjesto, u kojem se danas sastaju Island i Norveška.

Potencijalni protivnici su selekcije koje budu pobjednici prvog kruga baraža koji se igra u martu.

A u prvom krugu nosioci na žrijebu će biti selekcije koje su plasirane od 16. do 24. mjesta na Evropskom prvenstvu - Austrija, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Litvanija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Ukrajina, Slovenija i Slovačka.

U drugom šeširu za prvi krug baraža su selekcije koje su bile najuspješnije u kvalifikacijama - Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Grčka, Izrael, Italija, Rumunija, te Švajcarska.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i pobjednik meča za peto mjesto – Island ili Norveška.

Nakon baraža će dakle, biti poznato još devet evropskih selekcije koje idu na planetarnu smotru.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×