facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Puno je pozitivnih stvari o kojima će se pričati u sljedećem periodu"

seniori
Crna Gora u subotu će saznati ime rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

Crna Gora šesto učešće na prvenstvima Evrope završila je na 11. mjestu. Tri pobjede u sedam mečeva donijele su „lavovima“ najbolji rezultat u istoriji crnogorskog muškog rukometa.

Na šampionatu u Mađarskoj i Slovačkoj, „lavovi“ su odličnim izdanjima i zalaganjem za dres sa državnim grbom osvojili srca navijača, ostvarili su pobjede protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske koje će se dugo pamtiti, bili u igri i za plasman u polufinale, potom imali priliku i da se bore za peto mjesto na prvenstvu, ali su na kraju ipak, morali da se zadovolje 11. mjestom.

"Sigurno je da je puno pozitivnih stvari, o kojima će se pričati u sljedećem periodu. Sada je utisak malo pokvaren, ostaje malo gorčine zbog ovih posljednjih utakmica. Igrači, koji su bili u dobroj formi, pokazali su da znaju da igraju rukomet. Jedna budućnost na koju crnogorski rukomet računa. Jako mi je drago da se iz svega ovoga vidi da tehnilčki i igrački ne zaostajemo za ostalim ekipama na prvenstvu", rekao je selektor Zoran Roganović.

Naredna akcija koja očekuje naš nacionalni tim je baraž za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj, a koji je na programu u aprilu.

Protivnik će biti poznat nakon žrijeba koji se u subotu održava u Budimpešti, a Crna Gora će zahvaljujući ostvarenom rezultatu biti među nosiocima.

"To su dvije utakmice, to je drugačije. Igrači će se vratiti u klubove, imati malo vremena za oporavak i ući u sistem igre u svojim klubovima, koji je mnogo lakši. Da dočekaju zdravo baraž - znamo svi da nikom nije svejedno kad igra sa Crnom Gorom u baražu", poručio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×