facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Ubjedljiv poraz od Islanda na oproštaju od Evropskog prvenstva

seniori
Crna Gora ubjedljivo poražena (34:24) od Islanda u posljednjem kolu glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Ništa od borbe za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, Crna Gora je porazom od Islanda (34:24) u posljednjem kolu glavne runde, završila šesto učešće na prvenstvima Starog kontinenta.

Bilo je to i najlošije izdanje izabranika selektora Zorana Roganovića na ovom prvenstvu, vidno umorni i bez energije poslije šest napornih mečeva, od starta su bili u zaostatku protiv raspoloženih „ribara“, koji su bili nezadrživi za naš tim.

Crna Gora nastup u Mađarskoj završava sa tri pobjede i četiri poraza, što je najbolji rezultat na prvenstvima Evrope. „Lavovi“ su oduševili naciju izdanjima na ovom prvenstvu, pamtiće se pobjede protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske, utisak je da se moglo više u nekim mečevima u glavnoj rundi, ali generalno – ostvaren je rezultat iznad svih očekivanja!

U duelu protiv Islanda, Crna Gora je prvi put zatresla mrežu protivnika tek nakon šest minuta i 40 sekundi, kada je Čepić pogodio za 1:3.

Anđelić je smanjio na četiri gola zaostatka (8:4) u 15. minutu, ali je Island odgovorio sa četiri vezana gola za vođstvo 12:4 u 21. minutu. Propušteno je nekoliko prilika da se dodatno smanji zaostatak, pa je Island već u 29. minutu došao do dvocifrene prednosti (17:7).

Sve što su „lavovi“ uspjeli da urade u nastavku bilo je da smanje zaostatak na pet golova (21:16) u 42. minutu i to nakon 11 gola sjajnog Miloša Vujovića.

Island je međutim, odbio nalet i došao do pobjede kojom je ostao u igri za plasman u polufinale, u koje ide ukoliko Danska savlada Francusku u posljednjem meču grupe 1, koji se igra od 20 sati i 30 minuta.

Miloš Vujović je bio sjajan i meč je završio sa 11 golova, dok je Božo Anđelić šest puta zatresao protivničku mrežu.

CRNA GORA - ISLAND 24:34 (8:17)

Budimpešta - „MVM dom”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Marin i Garsija Seradilja (Španija). Sedmerci: Crna Gora 1 (1), Island 5 (5). Isključenja: Crna Gora 8, Island 4 minuta.

Crna Gora: Matović, SIMIĆ (šest odbrana), F. Vujović, ČAVOR, Lazović, ČEPIĆ 2, B. Vujović, M. VUJOVIĆ 11 (1), SIMOVIĆ, S. VUJOVIĆ, Ševaljević 2, Božović, LASICA 2, Vujačić, ANĐELIĆ 6, Grbović 1.

Island: HALGRIMSON (10 odbrana), Bjergvinson (tri odbrane), PALMARSON 2, V, Kristjanson, ELISON 8, E. JONSON 2, GISLASON 2, O. MAGNUSON 11 (5), GUĐJONSON 1, K. Kristjanson 1, Einarson 1, Torkelson, Asgeirson 3, M. Magnuson, Aronson 1, T. Jonson 2.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×