facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Radićemo na tome da 60 minuta igramo ravnopravno protiv najjačih"

seniori
"Možda još nijesmo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome", kazao selektor Zoran Roganović.

Zoran Roganović je realno sagledao stvari nakon poraza od Francuske - 36:27 u trećem meču druge faze Evropskog prvenstva.

Jednostavno, Crna Gora, uz talenat i potencijal, kao i kvalitet, teško da u ovoj fazi takmičenja može da parira gigantu kakva je Francuska.

"Propustili smo neke momente u prvom poluvremenu, imali smo problema u napadu, iako smo dali 27 golova. Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nijesmo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom", kazao je Roganović.

Čim su Francuzi pojačali odbranu, meč je otišao na njihovu stranu.

"Francuzi igraju fenomenalnu odbranu, moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika velika", rekao je Roganović.

Crna Gora u srijedu od 15 i 30 igra sa Islandom, pobjeda bi najvjerovatnije bila dovoljna za 3. mjesto u grupi i meč za 5. poziciju u Evropi.

"Čeka nas još jedna utakmica, daćemo sve od sebe. Borićemo se do kraja", poručio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×