facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Olimpijski šampion novi izazov za "lavove" u Budimpešti

seniori
Francuska je aktuelni olimpijski šampion, a osvajač je čak 12 zlatnih medalja na najvećim takmičenjima, jasno je kakav je to izazov za "lavove"."

Koliko god da je teško poslije poraza od Holandije, „lavovi“ moraju naprijed – naredni izazov na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj je okršaj protiv Francuske koji se igra u ponedjeljak u 20.30 sati.

Biće to najteži mogući ispit za izabranike selektora Zorana Roganovića, jer izlaze na megdan selekciji koja je aktuelni olimpijski šampion, a osvajač je čak 12 zlatnih medalja na najvećim takmičenjima i po mišljenju mnogih selekcija koja je pokazala najveću dominaciju u istoriji sporta.

I dok naši nemaju što da izgube u šestom meču na šestom učešću na prvenstvima Evrope, Nikola Karabatić i saigrači žele da se pobjedom iskupe za loše izdanje i ubjedljiv poraz od Islanda u prethodnom kolu.

Selektor Roganović svjestan je da je njegov tim mogao i morao više protiv Holandije, ali vjeruje da će ova lekcija dobro doći „lavovima“ za neka naredna takmičenja.

„Čini mi se da smo trebali i mogli bolje, međutim bilo je nekoliko faktora koje nijesmo mogli da iskontrolišemo i to nas je koštalo poraza. Imamo štošta da izvučemo sa turnira, da na sljedećem ne bismo pravili iste greške. Neke stvari smo naučili iz Graca prije dvije godine. Skupo plaćamo te greške, ali sam siguran da nas ovo neće poremetiti”, rekao je Roganović.

Nekadašnji desni bek „lavova” smatra da poraz nije pokvario raspoloženje u ekipi.

„Vidim po ekipi da je dobra atmosfera, maltene je istao kao kad dobijemo. Naravno, ne može biti ista, ali se trudimo da nas ovo ne omete i ne zasmeta previše u našim planovima. Okrećemo se Francuskoj, da se pokažemo u dobrom svjetlu“, rekao je selektor Crne Gore.

Da možete da vratiite vrijeme, da li biste nešto drugačije uradili na jučerašnjoj utakmici?

„Iskreno rečeno, ne bih. Moja uloga je da napravimo što bolji rezultat, ali mi je važno da se igrači u klubove vrate zdravi i pravi. Žao mi je što se Mirko Radović povrijedio, samo se nadam se da će što prije vratiti. Bilo je malo priče oko izmjena Vujovića i Čepića, a to su momci koji će nam u reprezentaciji valjati u predstojećih 10 ili 15 godina. Jednostavno, ne želim da igrače dovedem u situaciju kao kada se Miloš Vujović ranije povrijedio u kvalifikacijama i nismo ga imali gotovo godinu. Ovi momci su budućnost, vodiće reprezentaciju u same završnice ovakvih turnira“.

Poraz Francuske od Islanda ostavio vas je u igri. Dvije pobjede vas vode u polufinale, da li smijete o tome uopšte da razmišljate?

„Dogovorili smo se da razmišljamo samo o sljedećem meču. Ova generacija je prvi put u glavnoj rundi i odlučili smo se da mislimo tako. Dokle će nas to odvesti, vidjećemo. Od nekog sljedećeg takmičenja gledaćemo više unaprijed, ali sada je najbitnije da uđemo 100 odsto koncentrisani na sljedećeg protivnika, bez ikakvih kalkulacija, već da ostavimo dobar utisak“.

Kako iznenaditi Francusku?

„To je ekipa koja takođe ima puno problema, mnogo je igrača van tima, selektor takođe. Mislim da nam odgovaraju njihovi stil i ritam igre. Insistiraju već duže vrijeme na fizičkoj igri, ali mislim da imamo igrače da se odupremo svakoj ekipi i igramo rukomet kakav mi hoćemo. Siguran sam da će biti baš fizički jaka utakmica. Nema ni govora o padu ili gubljenju koncentracije“, poručio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×