facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Holandija prekinula seriju pobjeda, skupo plaćena svaka greška

seniori
Holandija je prekinula seriju „lavova“ – slavila je 34:30 u drugom kolu glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Holandija je prekinula seriju „lavova“ – slavila je 34:30 u drugom kolu glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Potvrdila su se predviđanja da će to biti izuzetno težak meč za izabranike Zorana Roganovića, koji su sjajno krenuli i imali četiri gola prednosti, a potom dozvolili protivniku da nametne svoj ritam i dođe do prve pobjede u glavnoj rundi, nakon poraza od Francuske.

Dugo je Crna Gora jurila zaostatak Holandije, u nekoliko navrata bila na samo gol zaostatka, ali se svaka greška u napadu skupo plaćala, a protivnik je to uz imao rasploženog golmana, pa je drugi poraz u pet mečeva na šampionatu, bio neizbježan.

Crna Gora je počela sjajno, povela 10:6, uz odbrane Simića, a golove Branka Vujovića i Čepića.

Tada je na gol stao Tajs van Lojven, koji je sinoć stigao u Budimpeštu, kao iznuđeno rješenje zbog epidemije u nacionalnom timu, a do kraja meča činio čuda i upisao 16 odbrana.

U napadu je blistao Luk Stajns, as PSŽ-a, koji je bio prebrz i predobar za našu defanzivu.

"Lavovi" su, s druge strane, izgubili napadački ritam, izgubili su se u agresivnoj odbrani rivala 3-2-1, promašivali zicere i gubili lopte, a primili čak četiri gola na praznu mrežu.

Crna Gora u ponedjeljak od 20 i 30 igra sa Francuskom.

Branko Vujović i Radojica Čepić najefikasniji u našem timu sa po šest golova, dok su Nemanja Grbović, Miloš Božović i Stefan Čavor postigli po tri.

Nebojša Simić je imao 10 odbrana.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×