facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Okršaj iznenađenja prvenstva - Crna Gora protiv Holandije

seniori
Crna Gora u subotu (15.30 sati) igra drugi meč u glavnoj rundi Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj - protivnik je Holandija.

Crna Gora u subotu igra drugi meč u glavnoj rundi Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Protivnik je Holandija, selekcija koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala po dvije pobjede i poraza.

Biće to novi izazov za "lavove" koji su oduševili u dosadašnjem dijelu prvenstva i sa tri pobjede u četiri meča, zaslužili epitet najvećeg iznenađenja na smotri najboljih selekcija Evrope.

"Imamo snage da ovo iznesemo, imamo igru, želju, volju, iako igramo svaki drugi dan. Nastavljamo i dalje i siguran sam da će tako biti i u sljedećim utakmicama. Mislim da ne treba da gledamo tabelu, već da se držimo plana - a to je da ostanemo fokusirani na narednu utakmicu i da damo sve od sebe da ispoštujemo svaki dogovor i da igramo jedan za drugoga kao što smo to radili do sad", kaže selektor Zoran Roganović.

"Ne mijenjamo našu igru niti naš osjećaj, koji je u ekipi, ta sinergija, pozitivna energija i nastavljamo da gradimo to što smo do sada pokazali. Sigurno da javnost ima neke svoje ambicije, međutim mi smo čvrsto na zemlji i samo razmišljamo o novom protivniku", naglasio je selektor.

Holandija je najteži protivnik do sada, ističe Roganović, uoči subotnjeg meča (15.30)

"Do sada smo igrali sa ekipama iz okruženja, koje dobro znamo, mnogi naši igrači igraju sa njima u istim klubovima pa se lakše i motivisati i ne potcijeniti tog protivnika. Sad nam dolazi protivnik sa kojim se nikada ranije nismo sastajali, pokazali su do sada da mogu da igraju sa svima i oni su prijatno iznenađenje isto kao i mi. Trče 60 minuta, ali siguran sam da ćemo i njima naći način da pariramo i da odigramo dobar meč i da vidimo kako će to biti na kraju", kazao je selektor.

On je naglasio i da su tri nova, oporavljena igrača, donijela novu energiju

"Kako turnir odmiče, to ima jako velikog značaja. Sa Čavorom smo se dogovorili da bude manja minutaža, možda je juče proveo i malo više na terenu, ali potrebno je i da odmorimo Branka Vujovića koji igra puno minuta, a igra maestralno. Izabrao sam da Čavor bude juče u ekipi zbog te rotacije, a Stevan Vujović i Miloš Božović se puno bolje osjećaju, tako da će biti dio ekipe od sada pa do kraja turnira".

Koliko stil Holanđana odgovara ekipi Crne Gore?

"Mislim da smo dosta svježi, imali smo dobre rotacije, pazili smo na to, imamo tabelu na kraju utakmica da neko ne bi ušao u 'crveno', imamo dobar uvid ko je trčao puno da ne bi došlo do zamora igrača. Imamo dobar uvid i u formu, zato je Anton Klaeson tu. Mislim da možemo i da trčimo ako to bude potrebno, ali pokušaćemo da nametnemo da igramo ono naše. Čini mi se da smo sad protiv Hrvatske neke sitne greške u povratku u odbranu, koje smo imali protiv Slovenije, ispravili. Biće naša igra, čini mi se, sve bolja i bolja. Vidjećemo kako će to na kraju izgledati", zaključio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×