facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora nastavlja bajku u Mađarskoj, ubjedljiva pobjeda protiv Hrvatske na startu glavne runde

seniori
Na startu glavne runde pala je Hrvatska (32:26), treća vezana pobjeda na šampionatu i prvi bodovi u glavnoj rundi.

Više nije san, Crna Gora nastavlja da osvaja srca navijača širom Evrope – na startu glavne runde pala je Hrvatska 32:26 (15:9), treća vezana pobjeda na šampionatu i prvi bodovi u glavnoj rundi. Zapravo lekcija velikom protivniku, možda i najbolja riječ kojom se može opisati novo blistavo izdanje.

Sada nema dileme, Vasko Ševaljević i saigrači su senzacija prvenstva, selektor Zoran Roganović je nakon prolaska u glavnu rundu najavio da njegovi momci još nijesu rekli posljednju riječ. Nakon izdanja i lekcije koju su održali Hrvatskoj, svima je jasno i zašto!

Crna Gora može da sanja nezamislivo, ova ekipa može da igra protiv svih rivala na prvenstvu... Nema euforije, ostala su još tri meča u glavnoj rundi...

Bilo je to još jedno izdanje za pamćenje, kakvo prvo poluvrijeme i kakva lekcija jednoj od najboljih reprezentacija na planeti u posljednje dvije decenije. Šest golova prednosti već nakon prvih 30 minuta i to nakon izdanja za udžebnike, tokom kojeg je bilo vremena i za egzibiciju.

U nastavku, Hrvatska nijednog trenutna nije prišla na manje od četiri gola zaostatka, Crna Gora imala je odgovor na svaki nalet protivnika i sigurnom igrom sačuvala je ubjedljivu prednost.

Nebojša Simić ponovo sjajan na golu sa 15 odbrana, po sedam golova Branka Vujovića i Miloša Vujovića.

Nemanja Grbović je pet puta zatresao mrežu rivala, Vasko Ševaljević i Stefan Čavor postigli su po četiri.

Marko Lasica je dva puta zatresao protivničku mrežu, a u strijelce su se upisali i Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović i Radojica Čepić.

Crna Gora sada ima dva boda u glavnoj fazi, a naredni protivnik je Holandija - u subotu u 15.30.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×