facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Hrvatska veliki izazov za "lavove", spremni da ponovo ostave srce na terenu

seniori
Jasno je da naši momci nemaju što da izgube ni u duelu protiv Hrvatske, ni u preostala tri u glavnoj rundi, jer su plasmanom među 12 najboljih, ostvarili rezultat iznad svih očekivanja.

„Lavovi“ duelom protiv Hrvatske počinju glavnu rundu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Biće to okršaj protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta u posljednje dvije decenije (dva olimpijska zlata, titula šampiona svijeta i tri naslova vicešampiona Evrope), koja se, međutim, suočava sa brojnim problemima zbog korona virusa, zbog čega u taboru našeg tima vjeruju da mogu da pruže dobar otpor.

Jasno je da naši momci nemaju što da izgube ni u duelu protiv Hrvatske, ni u preostala tri u glavnoj rundi, jer su plasmanom među 12 najboljih, ostvarili rezultat iznad svih očekivanja.

Vasko Ševaljević i saigrači vjeruju da ipak, nijesu rekli posljednju riječ i da mogu da prirede još neko iznenađenje, a optimizam uliva i činjenica da bi trebalo da budu kompletni, ako i igrači koji su u prvoj fazi bili pozitivni na korona virus, dobiju negativne rezultate na novim testiranjima.

Plasman u glavnu rundu je nagrada za momke koji su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša u našoj državi,.

Momci su i dalje na zemlji, ali svjesni da ne treba da se zadovolje onim što su postigli, poruka je selektora Zorana Roganovića uoči početka glavne runde Evropskog prvenstva i duela protiv Hrvatske koji se igra u četvrtak u 15.30 sati.

"Poslije toliko godina, stigla je nagrada. Momci su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore i ovog puta im čestitam na tome. Pokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima", poruka je selektora Roganovića.

Crna Gora bi u drugu fazu trebalo da uđe jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su zbog pozitivnih testova na koronavirus prvi dio šampionata proveli u izolaciji. Dodatni medicinski pregledi, će pokazati da li su svi spremni da pomognu „lavovima“ već u okršaju protiv Hrvatske na startu glavne runde.

"Mi smo i dalje na zemlji, ne damo jedni drugima da odletimo ili da se zadovoljimo sa ovim što smo uradili. Sad unosimo svježinu sa tri igrača koja su bila u izolaciji, bez nekih većim simptoma. Sačekaćemo medicinske preglede, da to bude u redu. To nam daje novu energiju i svježinu, koja će nam značiti u nastavku takmičenja", rekao je Roganović.

"Hrvatska se suočava sa onim što smo mi donekle prošli. Vidimo po njima da rzmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Sjutra će biti patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici", poručio je Roganović.

Roganović vjeruje u dobar rezultat protiv "vatrenih".

"Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat", zaključio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×