facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" doputovali u Budimpeštu, spremni za nova čuda u glavnoj rundi

seniori
„Lavovi“ su doputovali u Budimpeštu, nakon veličanstvene pobjede protiv Slovenije u Debrecinu kojom su stigli do glavne runde Evropskog prvenstva.

„Lavovi“ su doputovali u Budimpeštu, nakon veličanstvene pobjede protiv Slovenije u Debrecinu, kojom su ostvarili istorijski uspjeh i plasman među 12 najboljih timova u Evropi.

Crna Gora ostvarila je dvije pobjede u preliminarnoj rundi, nakon poraza od šampiona svijeta – Danske na startu, srušila je Sjevernu Makedoniju i Sloveniju, pa će drugi put u istoriji, nakon 2008. godine i prvenstva u Norveškoj, igrati u drugoj fazi smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Pivot Vuk Lazović bio je komandant naše odbrane, osvojio je srca navijača i pokazao izuzetan pristup u dresu sa državnim grbom.

„Lijep je osjećaj, nema šta. Prošli smo u 12 najboljih ekipa, dobili smo puno poruka od naših navijača i zahvaljujem im na tome. Sve je ovo zasluženo i normalno”, poručuje 33-godišnji defanzivni specijalista.

Crna Gora je propatila sa koronavirusom, mnogi igrači su bili zaraženi, ali to kao da je ojačalo tim.

„Imali smo problema poslije prvog dijela priprema i utakmica s Kuvajtom, dosta igrača je bilo zaraženo, među njima i ja. I u drugom dijelu, od 2. januara, svakog dana je bio neki novi pozitivan slučaj i to nas je puno omelo u pripremi za prvenstvo. Izgleda, ipak, da je to ispalo dobro”.

„Lavovi” su izgubili na startu od Danske (30:21), ali su bili pravi protiv Sjeverne Makedonije (28:24) i Slovenije (33:32).

„Ne mogu da kažem da smo se štedjeli protiv Danske. Dali smo maksimum u tom trenutku, ali su nam misli bile na utakmicama sa Sjevernom Makedonijom i Slovenijom, to su nam bile ulaznice za najboljih 12. Dali smo maksimum, pokazali srce, volju i želju, rezultat je tu”.

Slovenci su nekoliko puta imali četiri gola razlike, ali niko nije ni pomislio da odustane.

„Predaja nije bila opcija, nismo imali ništa da izgubimo. Išli smo uvijek ‘na glavu’, svim srcem. Stručni štab je odradio sjajan posao, na nama je bilo samo da ispratimo njihove zamisli i prođemo”.

Lazović ne želi da prolazak u glavnu fazu okarakteriše kao čudo. I poručuje da time nisu ispunjene ambicije.

„Jeste veliki uspjeh, ali znajući našu ekipu, znao sam da imamo potencijal. Za mene ovo nije iznenađenje, meni je ovo normalno. Trebalo bi da idemo korak po korak, da se pripremamo za svaku utakmicu i da uživamo, jer nemamo šta da izgubimo. A kad nemaš šta da izgubiš, možeš da osvojiš mnogo. Konačno smo među prvih 12. Trebalo bi da igramo maksimalno svaki meč i da uživamo. Biće tu još pobjeda”, obećava Lazović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×