facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Grbović: Napokon smo u 2. krugu, poslije toliko godina borbe, znoja i krvi

seniori
"Ne mogu da opišem kakav je osjećaj, ispisali smo istoriju našeg sporta", kazao sjajni lijevi bek Radojica Čepić.

Nemanja Grbović je sa osam golova bio jedan od heroja senzacionalne pobjede nad Slovenijom (33:32), kojom su rukometaši Crne Gore izborili plasman među 12 najboljih ekipa Evrope.

"Napokon smo stigli do drugog kruga, poslije toliko godina borbe, znoja i krvi. Presrećni smo. Iskreno, potajno smo se nadali ovome, iako većina u to nije vjerovala. Zasluženo smo ovdje, imali smo mnogo problema. Nećemo da se žalimo na to, imamo dva dana odmora i nadam se da nećemo stati na ovome, da ćemo upisati bar još jednu pobjedu", rekao je 31-godišnji pivot.

Igrač rumunske Steaue je ponosan na ekipu.

"Borili smo se od 1. minuta. Imali smo pad, ali smo pokazali kakav kvalitet i karakter imamo. Vratili smo se, dobili utakmicu protiv veoma teškog protivnika, jer se zna ko je Slovenija".

Njegov 12 godina mlađi suigrač, takođe, iz Pljevalja – Radojica Čepić je pokazao da izrasta u vrhunskog igrača. Kada je bilo najteže, nije se libio da preuzme odgovornost i baš on je donio izjednačenje nakon dugo vremena.

"Ne mogu da opišem kakav je osjećaj, ispisali smo istoriju našeg sporta. Dali smo sve od sebe da ovo uradimo, toliko smo se borili... Ostavili smo srce na terenu, rezultat je došao. Bez te borbe ga ne bi bilo", rekao je bek slovenačkog Celja.

Najmlađi član reprezentacije je dan pred meč odluke najavljivao da će presuditi želja "lavova".

"I prije utakmice sam rekao da ćemo pobijediti. Motiv više nam je bio što nismo nikad prošli u glavnu fazu, ovo je nevjerovatno".

I nije plasman u glavnu fazu kraj.

"I dalje idemo na pobjede, ko god nam bude protivnik. Želimo da prođemo u naredni krug, jedva čekamo sljedeće mečeve.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×