facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Velika pobjeda "lavova" protiv Sjeverne Makedonije, san i dalje traje

seniori
Crna Gora u Debrecinu savladala Sjevernu Makedoniju (28:24), u ponedjeljak protiv Slovenije za glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Crna Gora slavi prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj – u Debrecinu je pala Sjeverna Makedonija (28:24), pa san o plasmanu u glavnu rundu i dalje traje.

U ponedjeljak protivnik je Slovenija i biće to meč odluke za prolaz među 12 najboljih timova Evrope, a taj san djelovao je nedostižan prije početka prvenstva imajući u vidu sve probleme sa kojima se suočavala naša reprezentacija koja je i večeras bila bez nekoliko važnih igrača i selektora Zorana Roganovića.

Ali Vasko Ševaljević i saigrači odigrali su sjajan meč u „Feniks areni“, mogli su da ga prelome i ranije, ali dva boda su velika kao kuća, Sjeverna Makedonija je eliminisana, a naši momci imaju što da slave.

Crna Gora je povela na startu 4:0, u 14. razlika je iznosila pet (8:3), koliko je bilo i minut kasnije (9:4).

Makedonija je u nastavku smanjila i na poluvrijeme zaostatak svela na gol (17:16), a u 33. minutu prvi i jedini put izjednačila (17:17).

Nastavak meča pripao je crnogorskim rukometašima, koji su predvođeni fenomenalnim golmanom Nebojšom Simićem, u 42. minutu stekli prednost od tri gola (21:18), u 55. razlika je bila 26:22, a u 58. ponovo pet golova (28:23).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Miloš Vujović i Božo Anđelić sa po šest, Vasko Ševaljević je postiogao pet, a gol manje Branko Vujović.

Simić je sa 13 odbrana zaslužio priznanje igrača utakmice.

U makedonskoj selekciji najbolji je bio Martin Velkovski sa šest pogodaka.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×