facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Dobar otpor "lavova", šampion svijeta slavio u Debrecinu

seniori
Crna Gora poražena od dvostrukog uzastopnog šampiona svijeta - Danske (30:21) na startu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Desetkovana Crna Gora nije imala šansi, ali je odigrala hrabro protiv dvostrukog uzastopnog šampiona svijeta i prvog favorita za osvajanja titule – Danska je slavila 30:21 (18:10) na startu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Suočena sa brojnim problemima zbog izostanaka igrača koji su pozitivni na korona virus, ali i bez selektora Zorana Roganovića, naša reprezentacija pružila je maksimum, bilo je i perioda odlične igre u napadu, ali su promašaji skupo plaćeni – u prvih 30 minuta nijesu iskorišćena tri od četiri sedmerca, bilo je i nekoliko promašenih zicera, a protiv tima kao što je Danska, to se skupo plaća.

Crna Gora je držala priključak u prvih 10 minuta, a Danska se prvi put odlijepila poslije četiri vezana gola (8:4) u 13. minutu. Šampion svijeta je prvo poluvrijeme zaključio sa tri vezana gola za rekordnih „plus osam“ – 18:10.

Tri promašena sedmerca i nekoliko promašenih zicera odveli su „lavove“ u veliki minus nakon prvih 30 minuta.

Branko Vujović je 12 minuta prije kraja smanjio zaostatak na pet golova (23:18), ali je u finišu nedostajalo snage da se značajnije zaprijeti moćnom protivniku. Uz to, Draško Mrvaljević koji je predvodio tim u odsustvu selektora Roganovića, dao je priliku i igračima sa klupe, pa je tako pet momaka debitovalo na najvećoj sceni – golman Nikola Matović, te Radojica Čepić, Vasilije Kaluđerović, Risto Vujačić i Božidar Simić.

Branko Vujović je predvodio naš tim sa sedam golova, Mirko Radović je upisao četiri, na drugoj strani je 10 puta pogodio Mikel Hansen.

Nova šansa za oslabljenu crnogorsku ekipu je u subotu - rival od 18 sati je Sjeverna Makedonija, koja je na startu poražena od Slovenije (27:25).

facebook instagram twitter viber licenciranje
×