facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Devet godina od zlata u Beogradu

seniori
U finalu koje je na današnji dan 2012. godine odigrano u beogradskoj „Kombank areni“, „lavice“ su savladale tadašnjeg olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka - Norvešku.

Crna Gora prije devet godina popela se na krov Evrope – u finalu koje je na današnji dan 2012. godine odigrano u beogradskoj „Kombank areni“, „lavice“ su savladale tadašnjeg olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka Norvešku i osvojile titulu šampiona Starog kontinenta.

Nakon nezaboravnih 80 minuta drame, „Arenom“ se orilo „Vi ste naše zlatne lavice“, „Nigdje tako vedrih noći“, pjevala se himna „Oj svijetla majska zoro“...

Do nepojmljivog uspjeha je stigao tim koji je nakon Olimpijskih igara u Londonu ostao bez legandi Bojane Popović i Maje Savić, bez Ane Radović, a od polovine utakmice sa Mađarskom igrao bez startnog lijevog krila Majde Mehmedović.

Bila je to kruna godine koja će zlatnim slovima ostati upisana u istoriji crnogorskog rukometa – Budućnost je 2012. godine osvojila trofej Lige šampiona, a „lavice“ se prije zlata u Beogradu, okitile i srebrnom olimpijskom medaljom na Igrama u Londonu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×